Război în UBB după ce Vincze a cerut datele financiare. Direcţia Administrativă: "Acuzaţii facile, ar fi mai bine să se ocupe de lucruri curate"

Război în UBB după ce Vincze a cerut datele financiare. Direcţia Administrativă:
Atac al Universităţii „Babeş-Bolyai" la candidatul la funcţia de rector, Eniko Vincze, după ce aceasta din urmă a spus, când şi-a lansat candidatura la şefia universităţii, că este preocupată de resursele universităţii.

„Este firesc ca în cadrul unui proces electoral, cum este şi cel din februarie 2012, candidaţii la diferite funcţii să se întrebe asupra folosirii resurselor financiare. Din păcate, mulţi dintre cei care se exprimă nu sunt preocupaţi de generarea de resurse, ci doar de redistribuirea lor. O persoană competentă în materie îşi dă seama că examenul veritabil pentru cel ales în funcţii este să genereze resurse, înainte de toate. Neavând, probabil, idee cum se generează resursele, unele persoane se reped în folosirea lor", arată Direcţia Generală Administrativă a UBB, într-un comunicat remis presei. Şeful direcţiei respective este Viorica Bârsan, care, contactată de ziuadecj.ro, a precizat că-şi asumă cele scrise.

„Direcţia Generală Administrativă" a universităţii arată că „sunt persoane", fără să le nominalizeze, „care transmit pe pagini web, în nume propriu, acuzaţii facile, privind pretinse nereguli financiare". În consecinţă DGA a UBB arată că „nu a existat nicio neregulă" în exerciţiul financiar al Universităţii Babeş-Bolyai în perioada 1993-2012, cât timp universitatea a fost condusă de rectorul Andrei Marga. Bârsan mai adaugă că legislaţia „a fost respectată întocmai, iar confirmarea o reprezintă toate controalele care au şi au avut loc".


„Sunt complet false alegaţiile unor persoane care distribuie cu hărnicie falsurile pe site-uri. Aceste persoane ar face mai bine să se ocupe de lucruri curate", arată Bârsan.

Amintim, unul dintre punctele programului de guvernare al candidatului Eniko Vincze la poziţia de rector al universităţii este "o mai bună gestionare a resurselor universităţii". Vincze i-a mai cerut prorectorului Cristina Ciumaş, care este şi ea candidat la funcţia de rector al UBB, să pună la dispoziţia publicului datele financiare ale universităţii clujene.

"Conducerea Universității Babeș-Bolyai nu prezintă transparent și democratic situația financiară a universității, lucru care prejudiciază profund nivelul dezbaterilor de la alegerile rectorale. Desigur, buletinele informative UBB se pot consulta la facultăți, dar ele nu pot suplini un raport sintetic, nu sunt modalitatea adecvată pentru informarea comunității noastre academice, sunt prezentate într-un limbaj contabilicesc stufos și nu reflectă aspecte cruciale", a scris Enikő Vincze, în scrisoarea deschisă.

Comenteaza