Razie anti-COVID de 1 Decembrie. Câți clujeni au fost prinși fără mască sau declarație

Razie anti-COVID de 1 Decembrie. Câți clujeni au fost prinși fără mască sau declarație

Polițiștii și jandarmii au acționat marți seara la Cluj-Napoca în vederea împiedicării răspândirii virusului COVID-19, verificându-se respectarea măsurilor impuse.

Astfel, în intervalul orar 19.00 – 21.00, echipele mixte au urmărit verificarea zonelor susceptibile de a forma aglomerări de persoane, respectarea  măsurilor impuse operatorilor economici, precum și a măsurilor de protecție sanitară aplicabile persoanelor.

Au fost verificați 29 de operatori economici, nefiind constatate abateri ale prevederilor incidente în contextul stării de alertă, toate locațiile fiind închise sau funcționând cu  respectarea prevederilor legale. Totodată, au fost legitimate 65 de persoane și verificate 38 de autovehicule.

În total, în această etapă au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, 23 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri privind portul măștii de protecție. Alte 9 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale normelor rutiere prevăzute de OUG 195/2002 R, iar alte 3 pentru abateri ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cea de-a doua etapă, desfășurată între orele 23.00 – 01.00, forțele angrenate au legitimat 155 de persoane și au verificat în trafic 98 de autovehicule.

Nerespectarea interdicției de circulație a persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00 a condus la sancționarea a 15 persoane, conform Legii 55/2020.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza