Razie anti-COVID la Cluj. Amenzi de 35.000 de lei într-o singură zi

Razie anti-COVID la Cluj. Amenzi de 35.000 de lei într-o singură zi

Polițiștii și jandarmii clujeni au acționat luni în vederea împiedicării răspândirii virusului COVID-19, verificându-se respectarea măsurilor impuse.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului Cluj, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, împreună cu polițiști locali și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop” acţionează zilnic pe raza întregului judeţ.

Acţiunile sunt desfăşurate în sistem integrat in vederea împiedicării răspândirii virusului COVID-19, verificându-se respectarea măsurilor impuse prin HG 935/2020. 

În ultimele 24 de ore, forţele de ordine implicate au verificat 2.613 de persoane şi 91 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse.

Totodată, au fost verificate 984 de mijloace de transport persoane, verificându-se obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare de 35.000 de lei.

Conform IPJ Cluj, efectivele de polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca și efectivele de polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, constituite în patrule mixte, au desfășurat o acțiune la Cluj-Napoca, în intervalul orar 23.00 – 01.00, pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă.

Forțele angrenate au acționat în mai multe filtre, urmărind astfel verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în mijloacele de transport persoane, a interdicției de circulație după ora 23.00, precum și a obligativității prezentării documentelor justificative prevăzute de actul normativ.

În acest context, au fost legitimate 146 de persoane și verificate în trafic un număr de peste 80 de autovehicule.

În total, au fost aplicate 32 de sancțiuni în valoare de 3.835 de lei. Pentru abateri ale Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, au fost sancționate 24 de persoane.

Totodată, alte 7 persoane au fost sancționate pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, fiind reținut un permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

O altă sancțiune a fost aplicată în conformitate cu Legea 61/1991, pentru abateri aduse unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Comenteaza