Razie anti-COVID la Cluj-Napoca. Câți clujeni au fost prinși fără mască sau declarație

Razie anti-COVID la Cluj-Napoca. Câți clujeni au fost prinși fără mască sau declarație

Polițiștii și jandarmii au acționat miercuri la Cluj-Napoca în vederea verificării gradului de respectare a măsurilor de protecție instituite pentru diminuarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Polițiștii municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au acționat miercuri în vederea verificării modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020 cu modificările și completările ulterioare, pentru combaterea efectelor negative generate de pandemia de Covid-19.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza de competență, în intervalele orare 18.00 – 20.00 și 23.00 – 01.00.

Prima etapă de acțiune a vizat verificarea respectării obligației de purtare a măștii în toate spațiile publice închise și/sau deschise, precum și punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă, în principal în ceea ce privește respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 de către operatorii economici, respectiv supermarketurile, mall-urile, piețele agroalimentare.

Astfel, au fost legitimate 37 de persoane și verificate în trafic un număr de 21 de autovehicule.

Potrivit polițiștilor, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.860 de lei, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

În cea de-a doua etapă, corespunzătoare intervalului orar 23.00 – 01.00, s-a acționat pentru verificarea respectării interdicției de circulație a persoanelor în afara locuințelor sau a gospodăriilor.

Forțele angrenate au legitimat 60 de persoane, fiind verificate un număr de 45 de autovehicule în trafic.

În total, în această etapă au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale. 9 dintre acestea au fost aplicate pentru abateri aduse Legii 55/2020, 3 pentru încălcarea normelor de circulație rutieră și una pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza