Razie pe Aeroportul Cluj. Taximetriștii, luați la puricat

Razie pe Aeroportul Cluj. Taximetriștii, luați la puricat
Poliţiştii au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău, Iaşi, Bucureşti.

În doar două ore, au fost verificate 200 de autoturisme, au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, un permis a fost reţinut, iar 11 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

În funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 169 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 125 de sancţiuni contravenţionale. Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 21 pentru încălcarea prevederilor legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar șase pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate a fost dispusă şi o măsură complementară de reţinere a permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

Comenteaza