Record termic la Cluj VIDEO

Record termic la Cluj VIDEO
Record de căldură la Cluj-Napoca. În weekendul care tocmai a trecut meteorologii au înregistrat cea mai ridicată temperatură din ultimii 100 de ani: 38,5 grade celsius. Deşi astăzi mercurul din termometre a scăzut brusc, specialiştii spun că vom mai avea zile cu 30 de grade celsius în zilele următoare.

Sâmbătă, în jurul orei 14, la staţia meteo din Gruia s-a înregistrat noul record termic al ultimilor 100 de ani. Precedentul record la Cluj fusese de 38 de grade şi data din anii 50.

"Acest week-end a fost cel mai călduros din an, ziua de sâmbătă a fost cea ma călduroasă din ultimii 100 de ani în deosebi la Cluj unde temperatura a ajuns la 38,5 grade celsius", a specificat meteorologul Narcis Maier.

Vremea s-a stricat peste noapte. După weekendul canicular, a venit ploaie, iar în termometre gradele s-au înjumătăţit. Astăzi am avut o maximă de numai 20 de grade.

"E un front atmosferic rece de origine islandeză, din nordul Europei, care a trversat practic oată Europa şi aajuns şi la noi", a adăugat Maier.

Medicii spun că aceste diferenţe bruşte de temperatură au o influenţă negativă asupra organismului uman, în special la copii şi vârstnici.

"De regulă cele mai frecvente boli în acesată periodă sunt infecţiile respiratorii, virozele, răcelile uşoare, bronşita, în special la copii şi vârstnici, trebuie să te îmbraci un pic mai bine, să nu stai afară când plouă, dimineaţa sau seara când e mai răcoare, să consumi lichide călduţe", a precizat Dorina Duma, directorul DSP Cluj.

Meteorologii spun că în zilele următoare vremea se va încălzi din nou şi că vom avea chiar şi 30 de grade pe final de săptămână. Vor cădea şi ploi, însă slabe din punct de vedere cantitativ.

 

Etichete
Comenteaza