Video Foto Recunoaşteţi persoana? Este căutată de poliţiştii din Cluj pentru metoda "Accidentul"

Recunoaşteţi persoana? Este căutată de poliţiştii din Cluj pentru metoda "Accidentul"
Recunoaşteţi persoana? Este căutată de poliţiştii din Cluj pentru metoda "Accidentul"
Recunoaşteţi persoana? Este căutată de poliţiştii din Cluj pentru metoda "Accidentul"
Recunoaşteţi persoana? Este căutată de poliţiştii din Cluj pentru metoda "Accidentul"

Poliţiştii clujeni pun la dispoziţia publicului imagini şi fac apel pentru identificarea unei persoane bănuite de înșelăciune prin metoda “Accidentul” după ce, în doar câteva zile, două persoane vârstnice au fost înşelate la Cluj. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Încă o persoană vârstnică înşelată prin metoda “Accidentul”

Poliţiştii spun că miercuri, 12 decembrie 2018, în jurul orei 03:33, o femeie de 77 ani, din Cluj-Napoca a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care folosind o calitate mincinoasă, i-a adus la cunoștință faptul că fiica ei a suferit un accident, căzând pe gresia din baie.
În continuarea conversației telefonice, femeii i s-a cerut o sumă de bani în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale de urgență, care ar urma să aibă loc la un spital din Târgu-Mureș.

"În urma conversației, la ușa acesteia s-a prezentat o femeie necunoscută, de aproximativ 35-40 ani, cu o înălțime de 1.60-1.65 m, păr de culoare negru, ten închis, îmbrăcată cu o scurtă de fâș, cu glugă și blăniță, a pătruns în apartament, unde i-a fost înmânată suma de 50.000 Lei.
După înmânarea sumei, persoana necunoscută a plecat sub pretextul grabei de a transfera banii de urgență în contul doctorului care urmează să realizeze intervenția chirurgicală.
În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „Înșelăciune”, fiind desfășurate activități în vederea identificării suspectei şi recuperării prejudiciului", transmit poliţiştii clujeni.

APEL PUBLIC PENTRU IDENTIFICAREA UNEI PERSOANE

Poliţiştii clujeni fac un apel public pentru identificarea unei persoane bănuite de înșelăciune prin metoda “Accidentul”. Cei care au informaţii cu privire la identitatea persoanei din imagini, sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112!

"Apelăm la persoanele care au rude apropiate sau cunoştinţe ce se încadrează în profilul victimelor acestui tip de înşelăciune să ia legătura cu acestea şi să le prevină asupra modului de operare folosit de către escroci pentru a nu cădea în plasa acestora.
De asemenea, poliţiştii care desfăşoară cercetări cu privire la acest gen de fapte recomandă  prudenţă în discuţiile telefonice avute cu persoane necunoscute, precum şi verificarea informaţiilor furnizate de aceştia. Astfel, în cazul în care sunteţi contactaţi de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate.

Sfătuim persoanele contactate telefonic să nu comunice informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici să nu dea curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare.
Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, nu urmaţi indicaţiile primite telefonic şi apelaţi numărul unic de urgenţă 112", se arată în comunicatul IPJ Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza