Regal de operă în ploaie, în Piaţa Unirii

Regal de operă în ploaie, în Piaţa Unirii
Câteva sute de clujeni au înfruntat frigul şi ploaia măruntă ce a cuprins oraşul duminică pentru a lua parte la seara de operă şi muzică clasică de la Zilele Clujului.

O treime din Piaţa Unirii a fost animată de oameni de toate vârstele cu umbrele colorate care au stat zeci de minute în vremea umedă şi rece pentru a asculta recitalurile artiştilor celor două opere clujene.
Spectacolul a început în jurul orei 18, pe o ploaie măruntă, cu momentul intitulat "Viva Vox pentru clujeni", susţinut de Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Spectacolul de teatru din programul festivalului nu a mai avut loc, fiind anulat din cauza vremii. După o pauză de câteva zeci de minute, au urcat pe scenă artiştii Filarmonicii de Stat Transilvania, care au interpretat arii reunite sub titulatura "Dansuri simfonice", sub bagheta dirijorului Horvath Jozsef.

O altă pauză a alungat cele câteva sute de spectatori, care au plecat să ia o gustare la Festivalul Culinar Internaţional de pe strada Potaissa ori un pahar de bere din corturile amenajate în jurul bisericii Sf. Mihail. Gala de operă care a urmat a atras mai mulţi clujeni decât la momentele precedente, râuri de oameni cu umbrele venind în Piaţa Unirii din toate părţile pe parcursul recitalurilor artiştilor de la Opera Naţională Română şi Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Soliştii au interpretat arii cunoscute de operă şi au stârnit ropote de aplauze la finalul fiecărei piese interpretate. Ei au fost acompaniaţi pe parcursul întregului spectacol de orchestra Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Evenimentul s-a încheiat în jurul orei 22.

 

Comenteaza