„Regele” Umbrărescu intră pe Autostrada Transilvania

„Regele” Umbrărescu intră pe Autostrada Transilvania
Lucrările la Autostrada Transilvania, pe tronsonul Gilău – Nădăşel vor fi efectuate de asocierea Spedition UMB-Tehnostrade, în cazul în care decizia comisiei de licitaţie nu va fi contestată.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţional din România (CNADNR) a atribuit contractul de lucrări, pentru tronsonul Gilău-Nădăşel, asocierii Spedition UMB -Tehnostrade. Oferta propusă pentru cei 8,7 km se ridică la 258.199.052 lei (fără TVA), pentru o perioadă de execuţie de şase ani (care include şi termenul de garanţie, de 48 de luni). Firmele care s-au înscris în cursa pentru acest contract au 10 zile la dispoziţie pentru a contesta decizia comisiei de atribuire a contractului.

După aproape un an de când a debutat procedura de atribuire a lucrărilor la secţiunea Gilău - Mihăieşti, de pe Autostrada Transilvania, comisia de licitaţie a CNADNR a ajuns în etapa de desemnare a unui câştigător. Este vorba despre consorţiul Spedition UMB-Tehnostrade care, pentru proiectarea şi construcţia Autostrăzii Transilvania, pe secţiunea 3A1 km 0+000 - km 8+700, din seectorul 3A, Cluj Vest (Gilău) - Mihăieşti, km 0+000 - km 25+500, a propus o ofertă financiară de 258.199.052 lei. Este cunoscut faptul că firma Spedition UMB este controlată de unul dintre "regii asfaltului" din România, Dorin Umbrărescu. Oricum, oferta pe care acesta a propus-o a fost concurată de alte firme şi consorţii puternice: Consorzio Stabile Alveare; Asocierea Selina SRL - Doprastav as - Sodi Constructii SRL; Tirrena Scavi SpA; Asocierea OHL ZS - Tel Drum; Asocierea Pa&Co International SRL - Hochtief Solution AG; Collini Lavori SpA; Asocierea Lena Engenharia e Construcoes SA - Apolodor Grup Construct SRL - Via Design SRL - Arcadis Eurometudes SA; FCC Construccion SA; Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA - Consinit SRL - Eurocerad International SRL; Asocierea Azvi SA - Delta ACM 93 SRL; Asocierea Porr Bau GmbH - Hidroconstructia SA - Studio Corona SRL; Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL; JV Strabag SRL - Straco Grup SRL - Consitrans SRL - Drum Proiect SRL.
Toţi aceşti giganţi au posibilitatea de a contesta rezultatul licitaţiei. "Contestaţiile se pot formula în maxim 10 zile. În cazul în care nu vor fi contestaţii, comisia de licitaţie a CNADNR va putea semna contractul cu reprezentanţii firmelor desemnate câştigătoare", a explicat şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan. Acesta estimează că cel mai probabil, lucrările de execuţie vor putea demara din primăvara anului 2013. Asocierea Spedition UMB - Tehnostrade s-a angajat să predea lucrarea în termen de şase ani. Mai exact, pe o perioadă de şase luni se vor realiza lucrările de proiectare. Timp de 18 luni sunt prevăzute lucrările de execuţie, iar pe o perioadă de 48 de luni este asigurată garanţia lucrării. Nici cu acest tronson, Gilău - Nădăşel, proiectul Autostrăzii Transilvania nu se va încheia pe raza judeţului Cluj.

Întreaga rută Nădăşel - Mihăieşti - Suplacu de Barcău, de peste 100 de km, rămâne descoperită. Ministerul Transporturilor nu a identificat o sursă de finanţare pentru acestă tronson important. Pe secţiunea 3C, Suplacu de Barcău - Borş, de 64,5 km, a rămas în vigoare contractul cu firma amerciană Bechtel. Directorul DRDP Cluj, Eugen Cecan, a menţionat că cel mai probabil, pentru finalizarea proiectului autostrăzii (cu ruta Câmpia Turzii - Braşov), se va opta pentru varianta concesiunii.

 

Comenteaza