Regii Gheții au înfierbântat ringul. Show incendiar GALERIE FOTO

Regii Gheții au înfierbântat ringul. Show incendiar GALERIE FOTO
Cei peste 7400 de clujeni care au umplut vineri seara Sala Polivalentă pentru a asista la spectacolul “Kings on Ice” au avut parte de un show incendiar. Multiplul campion mondial Evgeni Plushenko, violonistul Edvin Marton și patinatorii invitați au cucerit publicul, care i-a aplaudat minute în șir.

Show-ul de clasă mondială pe care aceștia l-au susținut a fost o combinație unică de divertisment și sport, în care acrobațiile spectaculoase și demonstrațiile impecabile de talent și tehnică ale unor celebri patinatori au fost acompaniate de sunetele unei viori Stradivarius.

După luni intense de antrenament, Plushenko a prezentat un program special la Cluj-Napoca, o compoziție originală și o compilație a celor mai bune și indrăgite momente din programele care l-au consacrat.

"Va fi o rutină nouă, este vorba de Carmina Burana, este vorba de piese ale lui Edvin Marton, piesa de la Eurovision a italienilor de la Il Volo, iar pentru că sunt pentru prima dată în Cluj, oraș nou, program nou", a declarat Plushenko cu câteva ore înainte de eveniment, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul spectacolului patinatorul rus a ieșit în fața publicului de cinci ori, o dată în deschidere, o dată în închidere, o dată la mijloc, plus în două rutine proprii. Bineînțeles, fiecare intrare și ieșire de pe scenă a fost acompaniată de urale și de aplauze frenetice. Dând dovadă de o grație ieșită din comun, de o prezență scenică de invidiat și de o măiestrie tehnică extraordinară, Plushenko a ținut publicul cu sufletul la gură, cei aflați în sală sorbindu-i fiecare mișcare din priviri. 

Alături de multiplul campion mondial invitați speciali ai evenimentului au fost o serie de cunoscuți reprezentanți ai patinajului artistic, printre care grațiosul american Johnny Weir (bronz la Campionatul Mondial din 2007 și multiplu campion american), proaspătul Tomas Werner (campion european în 2008 și de 10 ori campion național în Cehia), seducătorul francez Phillipe Candeloro (dublu campion olimpic, de două ori medaliat la Campionatele Mondiale, dublu campion european și de patru ori campion național al Franței) și frumoasa finlandeză Kiira Korpi (de cinci ori campionaă a Finlandei, de trei ori medaliată la Campionatele Europene).

Cu toții au patinat pe un ring de gheață neagră de șapte centimetri grosime, montat într-un timp record, de doar două zile, Candeloro arătându-se încântat de calitatea gheții. Fiecare dintre patinatorii incluși în program a cucerit publicul clujean, care a rămas pe alocuri cu sufletul la gură, urmărind cele mai periculoase acrobații pe gheață, iar alteori au rămas uimiți de complexitatea și de splendoarea momentelor la care au asistat. 

Mereu seducător, Candeloro a flirtat cu o doamnă din public și a executat de trei ori celebrul său "backflip", în timp de momentele lui Weir au fost pline de eleganță, el susținând primul număr într-o fustă neagră lungă, vrând în acest fel să transmită un îndemn la toleranță. 

Finlandeza Kiira Korpi a dat dovadă de un rafinament aparte, momentele sale artistice fiind deosebit de savuroase, în timp ce Verner a demonstrat tuturor că patinajul poate fi un joc, provocând publicul să râdă în timp ce le transmitea tuturor mesajul "I'm sexy and I know it". 

Nu a lipsit nici laureatul premiului Emmy Edvin Marton, care a cântat la celebra sa vioară Stradivarius veche de 300 de ani. "Publicul român este plin de pasiune și emoție, un public minunat. Voi cânta la o vioară Stradivarius din anul 1699 și va fi cu siguranță un moment special din viața mea", declarase el înainte de spectacol. 

De departe unul dintre cele mai apreciate numere a fost cel de la mijlocul programului, când cei patru "regi ai gheții" au patinat împreună. La sfârșitul spectacolului toți patinatorii au fost întâmpinați cu aplauze savuroase, întreaga sală ridicându-se în picioare. Spre deliciul publicului, Plushenko l-a adus pe scenă și pe cel mai mic fiu al său, clujenii având ocazia să vadă timp de câteva minute asemănarea dintre tată și fiu. Mai mult decât atât, a lăsat să se înțeleagă că își dorește să revină la Cluj și anul viitor. 

Înainte de intrarea în scenă a "regilor gheții", publicul ardelean a putut intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă cu un concert de colinde susţinut de Marcel Pavel și Paula Seling.

Spectacolul de la Cluj a fost precedat de cinci ediții organizate cu casa închisă la București și a marcat și o premieră pentru Sla Polivalentă: a fost pentru prima dată când în incinta acesteia a fost amenajat un patinoar artificial. 

Comenteaza