Relaxarea restricțiilor în România. Când ar putea fi redeschise mall-urile

Relaxarea restricțiilor în România. Când ar putea fi redeschise mall-urile

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că restricțiile în România vor fi relaxate în funcție de cinci criterii.

Potrivit lui Nelu Tătaru, cele 5 criterii sunt numărul deceselor, evoluția focarelor, gradul de afectare a personalului medical, aglomerația din ATI, curba cazurilor noi. 

„Decizii privind relaxarea vor veni când vom vedea acea curbă a cazurilor noi că începe să scadă și vom lua în funcție de fiecare comunitate în parte. Încă avem focare în expansiune, avem transmitere locala si la fiecare din ele avem motive sa fim precauti”, a spus ministrul luni la un post de televiziune.

Ministrul Sănătății a adăugat că măsurile de izolare funcționează, iar presiunea pusă pe spitale s-a redus și a anunțat că mall-urile și competițiile sportive vor fi, cel mai probabil, redeschise după următoarele 3 luni, în funcție de evoluția infecțiilor cu Covid-19.

”Măsurile de izolare functionează si presiunea pe spitale e redusă. Masurile de relaxare nu însemna reluarea competițiilor sportive, a mall-urilor și a centrelor comerciale. Ne gandim după urmatoarele 3 luni, este o dinamincă care trebuie evaluată”, a precizat ministrul Sănătății.

Comenteaza