Replica firmei din România, care donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame, la criticile internauţilor

Replica firmei din România, care donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame, la criticile internauţilor

Unicornul românesc UiPath a anunţat, miercuri, o nouă donaţie: pentru copiii aflaţi în risc de sărăcie din România şi India, unde are printre cei mai mulţi angajaţi. Cu o zi înainte, a promis o donaţie de un milion de euro pentru restaurarea Notre-Dame, stârnind reacţii negative, mai ales în România.

„Anunţul făcut de Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath, în cadrul #UiPathTogether Paris, în legătură cu decizia companiei de a susţine cu un 1 milion de euro refacerea catedralei Notre Dame e în spiritul valorilor UiPath, care derulează permanent acţiuni cu impact social global.

Până de curând, UiPath a făcut investiţii importante în iniţiative de educaţie prin intermediul UiPath Academy şi Academic Alliance, cel mai recent program prin care am extins colaborarea cu şcoli şi universităţi din întreaga lume”, a scris UiPath România, miercuri, pe pagina de Facebook.

Independent de aceste proiecte, UiPath precizează că „şi-a asumat, încă din 2018, misiunea de a susţine, pe termen lung, copiii care se află în risc de sărăcie, din România şi India”.

„Prin intermediul Fundaţiei UiPath, o organizaţie nonprofit fondată de UiPath România, compania va susţine copiii din comunităţile sărace din România şi India să aibă un viitor mai bun prin acces la educaţie de calitate, cu sprijinul tehnologiei. Până în 2025, fundaţia îşi propune să transforme viaţa a 500.000 de copii”, au mai precizat, miercuri, reprezentanţii UiPath.

Bugetul fundaţiei din acest an este de 2 milioane de dolari, dintre care 60% din partea companiei şi 40% din partea fondatorilor companiei.

Anul acesta, 140 de copii de 11-16 ani care provin din familii defavorizate aflate în Bucureşti, Cluj, Vaslui şi Galaţi vor primi un pachet de sprijin integral (o bursă pentru şcoală, materiale educaţionale, servicii medicale, haine şi mâncare), conform datelor furnizate de companie. Echipa coordonată de Raluca Negulescu intenţionează să-şi extindă proiectele la nivel global.

„În paralel, continuăm să fim conştienţi şi să susţinem situaţiile de criză care apar în fiecare dintre regiunile în care este prezent UiPath. Peste 2.500 de profesionişti lucrează pentru UiPath - în 32 de birouri din 20 de ţări”, au mai subliniat reprezentanţii UiPath.

Unicorn este denumită compania, de obicei din tehnologie, evaluată la peste 1 miliard de dolari. Înfiinţată la Bucureşti, acum patru ani, UiPath este specializată în dezvoltarea şi vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office, iar în prezent este evaluată la peste 3 miliarde de dolari.

Comenteaza