Reprezentantul lui Dalai Lama, la Cluj: ”Nicio putere nu e veșnică”

Reprezentantul lui Dalai Lama, la Cluj: ”Nicio putere nu e veșnică”
| Foto: Facebook/Mihai Gotiu

Thubten Wangchen, deputat al Parlamentului Tibetan în exil, plecat cu o mașină Dacia Logan într-un turneu prin toate țările europene pentru a transmite un mesaj de pace și pentru a vorbi despre respectarea drepturilor omului în această țară, s-a oprit și la Cluj-Napoca.

Într-o Dacia Logan, Wangchen a pornit din Barcelona - unde coordonează Casa Tibet - într-un turneu prin toate țările europene, pentru a transmite un mesaj de pace și pentru a vorbi despre respectarea drepturilor omului în Tibet.

"Când vorbește despre libertatea poporului său, Thubten Wangchen se referă, în primul rând, la libertatea fiecărei persoane în parte și la respectarea drepturilor ei. Mi-a povestit și despre iteresele economice ale Chinei în Tibet (în special cele legate de exploatarea aurului și a uraniului) și nu am avut cum să nu remarc cât de liniștit și de împăcat era când, referindu-se la uriașa influență internațională a Chinei, comentariul lui, cu zâmbetul pe buze, a fost ”nicio putere nu e veșnică”.

Oamenii care înțeleg și își asumă cauze cu o asemenea abordare - că ”puterea nu e veșnică” - nu au cum să fie învinși. Și dacă ar fi să ne gândim doar la istoria noastră contemporană (incluzând aici și anii comunismului, dar și ce s-a întâmplat în ultimii ani) ne-am da seama cât de adevărat e acest lucru", a mai precizat senatorul USR, Mihai Goțiu, pe Facebook, după întâlnirea cu Thubten Wangchen.

Comenteaza