Reţea de traficanţi de droguri descoperită la Cluj. La spital s-au găsit caşete cu haşiş în stomacul unui bărbat

Reţea de traficanţi de droguri descoperită la Cluj. La spital s-au găsit caşete cu haşiş în stomacul unui bărbat
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat trei percheziţii domiciliare în Deva, Hunedoara şi Simeria, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc.

Suspecţii au intrat în România prin Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, în urma unui control la Unitatea de Primire a Urgenţelor constatându-se că unul dintre bărbaţi avea  în stomac o cantitate de hașiș sub formă de cașete.

Conform unui comunicat remis presei, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie 2016 - aprilie 2017 suspecții au efectuat mai multe deplasări în Spania, Maroc și Malaga de unde s-au aprovizionat cu hașiș, droguri pe care le-au introdus în țară sub formă de colete sau prin ingerare de cașete, iar ulterior le-au comercializat mai multor consumatori din județul Hunedoara.

S-a reținut că la începutul lunii aprilie 2017, suspectul SD a achiziționat bilete de avion pe relația Cluj-Napoca - Malaga (dus-întors), scopul călătoriei în Spania fiind de a cumpăra o cantitate relativ mare de droguri.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alți doi suspecți, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziționată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poștal, prin intermediul unei firme de transport.

În acest sens, în data de 10.04.2017 suspecții BLS și PSA au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de hașiș, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piața de profil de către SD.

Din probele administrate în cauză rezultă că cei doi suspecți au cumpărat hașiș din Maroc, au ingerat mai multe cașete, iar o parte din droguri au fost defecate de căte aceștia și trimise sub formă de colet poștal la data de 13.04.2017, în România, ca destinatar și expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de hașiș, fiind menționat unul dintre cei doi suspecți.

În data de 14.04.2017 suspecții au ajuns în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca și în urma controlului efectuat de către medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgență Cluj, s-a constatat că suspectul BLS a deținut în stomac o cantitate de hașiș sub formă de cașete.

De asemenea, cu ocazia controlului efectuat asupra coletului expediat prin intermediul firmei de transport , în interior, au fost identificate 275 de doze ce conțineau cantitatea de 1,3 kg rezină de cannabis.

Din probele administrate în cauză, a rezultat că una dintre persoanele cărora suspectul SD le-a înmânat droguri de risc pentru a fi comercializate este o minoră în vârstă de 16 ani, aceasta comercializând cantități de hașiș cu prețuri cuprinse între 40-80 lei/gram.

La sediul DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara vor fi aduse, în vederea audierii, opt persoane, dintre care patru suspecți și patru martori.

Comenteaza