Rezidenţiatul, în 25 noiembrie în şase centre medicale, între care Clujul

Rezidenţiatul, în 25 noiembrie în şase centre medicale, între care Clujul
Concursul pentru rezidenţiat va fi organizat în 25 noiembrie în şase centre medicale din ţară, între care Cluj-Napoca, a anunţat astăzi ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

La fel ca anul trecut, şi în acest an, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară, este vorba de Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici.

Acestea sunt deja publicate pe pagina de Internet a Ministerului Sănătăţii şi în publicaţia de specialitate Viaţa Medicală unde pot fi consultate. Conform discuţiilor, fiecărui centru universitar îi vor fi arondate şi judeţele pentru care se organizează rezidenţiat pe post.

"Noutatea din acest an este aceea că vom organiza concurs de rezidenţiat pe post şi pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de susţinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale în ţară. De asemenea, numărul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci în funcţie de dinamica de personal din ultima perioadă", a declarat Cepoi.

Detaliile privind numărul locurilor, al posturilor scoase la concurs, precum şi perioada de înscriere sau condiţiile care trebuie îndeplinite pentru înscrierea în concurs vor fi publicate în prima parte a lunii octombrie pe pagina oficială de web şi în presă.

 

Comenteaza