Coronavirus: România, în topul mondial al cazurilor de vindecare. Şi Clujul are primul pacient vindecat

Coronavirus: România, în topul mondial al cazurilor de vindecare. Şi Clujul are primul pacient vindecat

România se află în topul mondial al ţărilor cu cele mai multe persoane care s-au vindecat după ce s-au infectat cu coronavirus. 47 de persoane au fost externate doar de medicii din Timişoara. Luni, primul pacient diagnosticat cu coronavirus a părăsit Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca.

Potrivit datelor Worldometers, România era luni seară pe locul 19 dintr-un total de 180 de ţări la numprul persoanelor declarate vindecate. Procentul de vindecare în ţara noastră este de 12,67% ceea ce plasează ţara noastră în top 20 mondial şi chiar între primele 10 ţări, dacă sunt scoase din calcul ţările din Asia.

În România, au fost declarate vindecate până acum 73 de persoane: 47 de români au fost vindecaţi doar la spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Alţi 11 pacienţi au fost externaţi din spitalele bucureştene. Mai sunt alte cazuri 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi unul la Iaşi.

Luni, primul pacient diagnosticat cu coronavirus a părăsit Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca.

Acesta a fost externat din SCBI și provine din județul Maramureș, au anunțat autoritățile clujene. Bărbatul de 45 de ani a fost internat la unitatea medicală din Cluj acum o lună, fiind retestat acum o săptămână, însă atunci rezultatul a fost tot pozitiv. Ulterior a fost testată și soția sa, rezultatul fiind negativ. Pacientul s-a întors în România din Italia. În prezent la SCBI mai sunt internate peste 40 de persoane cu coronavirus. 

La nivel mondial, au fost declarate vindecate 102,429 de persoane, dar peste 72.000 dintre acestea provin doar din China. Cu alte cuvinte, mai puţin de 10% dintre cei infectaţi în restul lumii s-au şi vindecat.

În total, sunt 381.752 de cazuri de infectare în întreaga lume, iar 16.558 de persoane şi-au pierdut viaţa.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza