Românul care a lăsat America pentru a îngriji bătrânii din Cluj

Românul care a lăsat America pentru a îngriji bătrânii din Cluj

A plecat peste Ocean inginer, dar s-a întors de acolo asistent medical. Acum administrează un cămin pentru vârstnici, în judeţul Cluj, şi vrea să rămână.

În 2002, Robert Șimon a câștigat prin Loteria Vizelor șansa de a începe o nouă viață în Statele Unite ale Americii. Când norocul i-a surâs, bărbatul și-a luat familia și a plecat peste mări și țări. Dacă în România era inginer zootehnist, în țara tuturor posibilităților a început o altă carieră. În 2005, Robert a făcut primul pas spre sistemul medical american. A lucrat ca voluntar pentru început. Acolo, avea să descope ce înseamnă să sprijini și să ajuţi persoanele bolnave. Românul s-a înscris la Oakland University și s-a licențiat în asistență medicală. În cei peste 10 ani petrecuți departe de casă, Robert Șimon a lucrat la doua spitale, scrie digi24.ro.

În 2014, Robert Șimon s-a întors cu familia sa în România, iar de data aceasta avea un nou vis - un cămin pentru bătrâni, unde nevoile vârstnicilor să fie puse pe primul loc. 

 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza