Romtelecom, sancţionată pentru "umflarea" contractelor

Romtelecom, sancţionată pentru
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) a amendat compania Romtelecom cu 20.000 de lei pentru modificarea unilaterală a zeci de mii de contracte, ceea ce a dus la facturi mai mari pentru abonaţi.

Clienţii Romtelecom care au încheiat în 2010 contracte pe doi ani pentru telefonie, internet şi televiziune Dolce Interactiv gratuită, s-au trezit în luna septembrie că au de plătit facturi mai mari cu 25 de lei. Asta deoarece televiziunea gratuită nu mai era gratuită. Abonaţii nemulţumiti care s-au plâns companiei au primit răspuns că puteau renunţa la televiziune în 30 de zile după notificarea primită în vară. "Notificarea" consta într-o scrisoare frumoasă în care erau anunţaţă că au mai multe canale TV, iar pe spate scria cu litele minuscule costul şi posibilitatea de a renunţa. "Compania a fost sacţionată pentru comportament incorect faţă de consumator. Faptul că a dat posibilitatea clienţilor de a renunţa la serviciul de televiziune nu exlude faptul că nu avea voie să modifice unilateral contractele încheiate pe o perioadă de doi ani. Pe de altă parte, zeci de oameni s-au plâns că nu au pirmit acele notificări, iar cei de la Romtelecom nu au putut face dovada că le-au trimis", a explicat şeful CJPC Cluj, Mircea Radu. 

ZIUA de CLUJ a arătat în ediţia din 3 octombrie că mii de clujeni care aveau televiziune gratuită Dolce de la Romtelecom au aflat la facturare că acum trebuie să plătească serviciul.

Comenteaza