RUGĂCIUNEA chirurgului care a fost reţinut pentru luare de mită. Jurământul lui Hippocrate, anulat de şpăgi

RUGĂCIUNEA chirurgului care a fost reţinut pentru luare de mită. Jurământul lui Hippocrate, anulat de şpăgi
| Foto: Captură video Digi24

Un medic din România, reținut pentru luare de mită, avea o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață, când intra în tură, menită să îl scape de procurori.

Un chirurg din Gorj a fost reținut pentru luare de mită. Acesta avea o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață, când intra în tură, menită să îl scape de procurori. Se pare că Dumnezeu nu s-a implicat în a-l sprijini să comită infracţiuni pe seama oamenilor bolnavi.

Medicul a fost  interceptat rostindu-şi rugăciunea anti-procurori chiar de către aceştia, care i-au montat microfoane și camere în cabinet. Mai mulți pacienți l-au reclamat că a refuzat să îi opereze dacă nu îi dădeau mită. „Dacă e speranță de ceva bănuți, internez”, a mai fost surprins cadrul medical spunând.

Fostul director al Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu, acum medic chirurg la spital, tocmai aflase că e reținut pentru 13 acuzații de luare de mită. A fost pus față în față cu probele strânse de anchetatori cu ajutorul tehnicii de interceptare pe care o montaseră chiar în cabinetul în care ar fi luat mită aproape în fiecare zi. Așa au surprins rugăciunea pe care o spunea, cu voce tare, la începutul fiecărei ture.

Rugăciune anti-procurori
,,Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!” (sursa: Parchetul Gorj)

Medicul, susțin anchetatorii, avea adesea obiceiul de a vorbi singur în cabinet. Un astfel de monolog este considerat incriminator.

Crezul doctorului, interceptat
„Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”. (sursa: Parchetul Gorj)

Procurorii îl acuză că, dacă suma dată de pacient era prea mică, operația era amânată la nesfârșit. În biroul doctorului, anchetatorii au găsit un dulap din lemn plin ochi cu bani: peste 70 de mii de lei, dar și sticle de alcool scumpe, parfumuri, ori alte atenții primite de la pacienți.

Odată admis printre membrii profesiunii de medic aceştia trebuie să rostească "Jurământul lui Hippocrate". Se pare că medicul gorjean a uitat complet de acesta: "Mă angajez solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii...Voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate... Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră... Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană... Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare". 

loading...
Comenteaza