S-a cerut închiderea mall-urilor din România în weekend. Anunțul premierului Florin Cîțu

S-a cerut închiderea mall-urilor din România în weekend. Anunțul premierului Florin Cîțu

Autoritățile analizează introducerea unor noi restricții în contextul creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 din ultima săptămână, printre propuneri fiind și închiderea mall-urilor în weekend.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat miercuri la Palatul Parlamentului dacă se iau în calcul noi restricţii în afară de cea privind circulaţia pe timp de noapte, în condiţiile prelungirii stării de alertă.

"Nu. Este cea mai importantă măsură. Magazinele rămân deschise până la ora 21,00. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, nu le-am acceptat, de închidere a mall-urilor în weekend şi aşa mai departe. Nu mergem în direcţia asta, eu ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, eu cred că în momentul ăsta România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane în această lună, 3,1, cel puţin în luna aprilie, deci campania merge foarte bine. (...) Eu nu sunt de acord cu închiderea mall-urilor. Propunerea a venit de la specialişti în epidemiologie, dar nu suntem de acord în acest moment", a precizat premierul.

Cîțu a fost întrebat și dacă este în discuţie o propunere privind reducerea capacităţii de cazare în pensiuni și hoteluri. “Este în discuţie, vom vedea pentru câteva pensiuni în staţiunile montane”, a spus premierul. 

Comenteaza