S-a redeschis aeroportul din Târgu-Mureş. În urmă cu doi ani, o companie aviatică şi-a mutat la Cluj cursele din cauza pistei

S-a redeschis aeroportul din Târgu-Mureş. În urmă cu doi ani, o companie aviatică şi-a mutat la Cluj cursele din cauza pistei

Aeroportul Transilvania Târgu-Mureş s-a redeschis, după finalizarea investiţiilor de peste 56 milioane de lei. În 2016, Wizz Air a decis mutarea tuturor curselor pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj din pricina condiţiilor în care se afla pista de aterizare-decolare.

Lucrările de reabilitare a pistei de aterizare/decolare au fost realizate de Asocierea de firme PORR Construct şi Geiger Transilvania, valoarea lucrărilor recepţionate fiind de 56 de milioane de lei cu taxa pe valoarea adăugată. Din această sumă, 50 de milioane reprezintă finanţarea acordată de Guvernul României, restul sumei fiind suportată din bugetul judeţului Mureş.

Prima cursă internaţională de pasageri a decolat, luni, spre Antalya (operată de compania turcă Corendon Airlines, n. red.) şi a avut la bord 189 de pasageri. Săptămâna aceasta va fi reluată şi operarea zborurilor Wizz Air către două destinaţii, respectiv Dortmund şi Memmingen. Conducerea Aeroportului Târgu-Mureş poartă discuţii continue cu toţi operatorii aerieni pentru diversificarea destinaţiilor accesibile de pe acest aeroport.

Comenteaza