S-a tras cortina peste Balul Operei 2015. Au fost „două zile de poveste" FOTO

S-a tras cortina peste Balul Operei 2015. Au fost „două zile de poveste
A doua seară a celei de-a 20-a ediţii a Balului Operei Naţionale din Cluj a fost un eveniment dedicat conceptului de valoare în societate. Dacă sâmbătă a fost o amplă manifestare cultural artistică, a doua zi de bal a pus în prim plan sărbătorirea valorilor Clujului.

Duminică seara au fost desemnaţi "Seniorii Cetăţii", iar instituţii şi manifestări cu renume din oraş au primit titlul "Emblemă de Cluj".

Printre cei distinşi cu titlul şi medalia de "Senior al Cetăţii" s-au aflat pictorul Gheorghe Aştilean, avocatul Gheorghe Buta şi omul de afaceri Daniel Metz, fondatorul companiei EBS.

Distincţia „Emblemă de Cluj" a fost primită de TIFF, Clinica RoNeuro (condusă de prof.univ.dr. Dafin Mureşanu), Societatea Muzeului Ardelean, Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Institutul Francez, Centrul Cultural German, Grădina Botanică, Comedy Cluj.

Academicianul clujean Ionel Haiduc a primit titlul şi medalia de "Spiritus Mentor".„Este o distincţie inedită. Nu am întâlnit această denumire a vreunei distincţii până în prezent şi mă onorează în mod cu totul deosebit, cred că reflectă activitatea îndelungată a unui profesor, care cu studenţi, cu colaboratori, a încercat să facă ceva pentru ştiinţa şi şcoala românească", a declarat fostul preşedinte al Academiei Române.

Rectorul UBB Cluj, prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop, a fost cel care a înmânat premiile "Senior al Cetăţii" şi "Spiritus Mentor". Domnia sa a afirmat : " Premierea excelenţei în domeniul spiritual e o carenţă a noastră. Trebuie să ne lăudăm cu valorile spiritului, iar Clujul, de 20 de ani, reuşeşte să aducă prin Balul Operei, în faţa publicului, persoane care altminteri stau în biblioteci, în laboratoare, în arhive şi aduc la lumină valori deosebite: profesori, medici, arhitecţi, oameni de afaceri care contribuie la binele cetăţii, ei trebuie evidenţiaţi"

Medaliile „Emblemă de Cluj" au fost înmânate de către preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan. „Această distincţie pe care am oferit-o pentru opt instituţii este o recunoştinţă pentru valorile create de acest spaţiu, de această cetate", a spus Vakar Istvan.

Evenimentul de duminică seara s-a încheiat cu un concert de zile mari susţinut de Corala Armonia din Baia Mare şi cu speech-ul de încheiere al Producătorului Balului Operei, dr. Matei Miko.

Amfitrionii celei de-a doua seri a Balului Operei Naţionale clujene au fost realizatorii Realitatea TV Rareş Bogdan şi Lavinia Şandru.

Opera a fost cea mai importantă în ceea ce a însemnat acest eveniment, pe urmă a fost premierea valorilor clujului, a valorilor transilvane şi cu acest "Spiritus Mentor", un premiu instituit la cea de-a XX-a ediţie, care s-a acordat omului care a condus timp de 8 ani Academia Română, cel mai important for cultural şi de ştiinţă al acestei ţări, domnul Ionel Haiduc, cel care la 77 de ani are un spirit extrem de tânăr şi e un om deosebit. Sunt două zile de poveste aici la Cluj", a spus, la finalul spectacolului, Rareş Bogdan

 

 

 

Comenteaza