S-au reluat căutările băiatului dispărut, ieri, în apele Someşului GALERIE FOTO / VIDEO

S-au reluat căutările băiatului dispărut, ieri, în apele Someşului GALERIE FOTO / VIDEO
Mai mulţi oameni din localitate au ajuns pe malul râului încă de la ora 8 şi merg în aval, pe margine, în speranţa că trupul copilului a ieşit la suprafaţă peste noapte.

În urmă cu puţine momente, la faţa locului, au ajuns şi pompierii din Gherla şi sunt aşteptaţi să se alăture căutărilor scafandrii de la Cluj-Napoca şi cel mai pobabil un echipaj ISU de la Dej. Afară este foarte frig, apa este rece, iar gheaţa foarte groasă. Misiunea scafandrilor o să fie una extrem de dificilă.

UPDATE 08.36 Pompierii dejeni au ajuns la faţa locului şi îşi pregătesc barca pneumatică pentru a intra pe râu.

UPDATE 09.10 Pompierii au intrat cu barca pe apă, însă misiunea lor decurge anevoios din cauza stratului gros de gheaţă.

UPDATE 09.32 "Scafandrii sunt pe drum spre Gherla. Nu se ştie dacă aceştia vor intra în apă pentru că procedura interzice lucrul sub gheaţă. Aceştia vor face o recunoaştere la faţa locului, iar apoi vor decide", a spus Andrei Biriş, purtător de cuvânt ISU Cluj.

UPDATE 10.06 Pompierii taie gheaţa groasă de pe râu cu drujba.

Pe malul digului a ajuns acum şi bunica copilului, care plângând a spus că nu a dormit toată noaptea, dar ea speră că trupul micuţului va fi găsit astăzi.

UPDATE 10.24 Au trecut deja 19 ore de la dispariţia copilului. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD.

UPDATE 10.50 Scafandrii au ajuns la Gherla, însă cel mai probabil nu vor intra în apă.

UPDATE 11.07 Scafandrii au intrat şi ei cu barca pe râu şi ajută la spargerea gheţii cu drujba (foto 3).

Zeci de oameni asistă neputincioşi la acţiunea de căutare a pompierilor (foto 4).

UPDATE 12.05 După ce au tăiat gheaţa cu drujba, scafandrii s-au echipat corespunzător, cu tuburi de oxigen şi se pare că vor intra în apă.

UPDATE 12.33 În timp ce pompierii încă sparg gheaţa, un scafandru a intrat în apă şi caută trupul copilului în adâncuri.

UPDATE 13.01 Scafandrii au căutat trupul micuţului în zona în care au tăiat gheaţa, dar nu au găsit nimic. Acum segmentează altă porţiune de gheaţă. În acelaş timp, pompierii dejeni caută în avalul râului, la aproximativ 500 de metri distanţă de locul în care a căzut copilul.

UPDATE 13.15 Stratul de gheaţă are între 2 şi 6 centimetri. "Am periat o zonă şi urmează o altă porţiune. Cred că sunt şanse să-l găsim astăzi", a declarat căpitan Călin Stroie, din cadrul ISU Cluj.

UPDATE 14.10 De la Dej a sosit un alt echipaj de pompieri pentru a-i înlocui pe cei veniţi dimineaţă.

UPDATE 15.00 Bunicii copilului dispărut i s-a făcut rău, iar la locuinţa acesteia a fost trimisă o ambulanţă de la Gherla. Medicii i-au oferit primul ajutor, dar nu a fost nevoie să fie transportată la spital.

Scafandrii au ieşit din râu în aceste momente. Nu se ştie dacă au întrerupt căutările.

UPDATE 16.11 La această oră doar pompierii mai caută trupul micuţului. Aceştia au revenit la strategia iniţială şi caută în avalul râului.

UPDATE 16.50 Familia a dat drumul pe râu unui colac cu o lumânare aprinsă. Tradiţia românească spune că locul în care colacul se opreşte şi lumânarea se stinge ar adăposti trupul neînsufleţit.

UPDATE 17:03 Căutarile au fost sistate după 7 ore, fără rezultat. Cel mai probabil pompierii se vor deplasa și mâine la Gherla pentru a-l căuta pe copil.

"Am început căutarile și a doua zi la ora 08:30. Din păcate nici în această zi nu am reușit să dăm de trupul băiatului. Intervenția a fost destul de dificilă din cauza temperaturii scăzute de afară și a grosimii gheții de pe râul Someș. Scafandrii de la ISU Cluj au făcut și două scufundări, dar din păcate nu au găsit nimic. În funcție de temperatura de afară, astfel încât culoarul care l-am făcut astăzi să nu înghețe din nou, o să revenim și mâine", a declarat căpitan Ovidiu Rad, comandantul Detașamentului de Pompieri Dej.

 

Vă reamintim, ieri, în jurul orei 15:30, un apel la 112 a anunțat faptul că un copil de 6 ani a căzut în apele înghețate ale râului Someș, în Gherla. Cu ajutorul unei bărci pneumatice pompierii dejeni au căutat timp de mai bine de două ore și jumătate trupul micuțului, însă acesta nu a fost găsit. Odată cu lăsarea întunericului căutarile au fost întrerupte. Din spusele familiei, copilul se juca împreună cu câțiva vecini pe gheața formată pe râul Someșul Mic, însă aceasta s-a spart, iar minorul a căzut sub ea.

Vezi imagini de la faţa locului:

Comenteaza