Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”

Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”
| Foto: sursa - jw.org

Ziua de duminică, 24 martie, ar putea trece neobservată pentru mulți, însă milioane de oameni din întreaga lume se vor întruni la apusul soarelui pentru a comemora moartea lui Isus Cristos.

Comemorarea morții lui Isus Cristos, sau Cina cea de taină, cum mai este numită, este cea mai importantă zi a anului pentru Martorii lui Iehova, care o sărbătoresc anual la data de 14 Nisan din calendarul evreiesc, în conformitate cu declarația lui Isus din Evanghelia după Luca, capitolul 22, versetul 19: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”. În întreaga lume există peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, dar anul trecut au asistat la eveniment aproape 20 de milioane de persoane.

„La nivel mondial, mulți oameni care nu sunt Martori ai lui Iehova asistă la Comemorare. Sperăm că membrii comunității locale ni se vor alătura cu această ocazie specială în care ne amintim de moartea lui Isus Cristos și arătăm recunoștință pentru jertfa sa”, a declarat Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Aceasta este o ocazie solemnă, dar în același timp plină de bucurie”.

Evenimentul durează aproximativ o oră și va cuprinde o cuvântare care va vorbi despre ce a realizat Isus prin moartea sa, pentru toată omenirea.
Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos: „Învierea – victorie asupra morții!” și Comemorarea

În luna martie 2024, în Cluj-Napoca, se desfășoară o campanie specială prin care toți locuitorii sunt invitați să asiste la celebrarea anuală a Cinei Domnului, precum și la o cuvântare publică specială care va fi ținută, de obicei, cu o săptămână înainte.

Cuvântarea specială intitulată „Învierea – victorie asupra morții!”, va fi prezentată fie în lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova, fie în diverse spații închiriate, în sfârșitul de săptămână din 16, 17 martie 2024. Discursul public de 30 de minute, bazat pe Biblie, se va concentra pe speranța biblică a învierii morților în viitorul apropiat.

Ioan Moga a spus: “Eu și familia mea apreciem foarte mult faptul că Isus Cristos s-a jertfit pentru noi și avem în fiecare an posibilitatea să reflectăm la acest sacrificiu prin participarea la cuvântarea specială și la Comemorare. Aceste evenimente ne ajută să ne întărim și mai mult credința în Dumnezeu și ne dau o speranță reală de viitor”.

Mai multe detalii despre modul în care Martorii lui Iehova sărbătoresc Cina Domnului pot fi găsite pe pagina „Întrebări frecvente”,  care se găsește pe jw.org, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova.

Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos: „Învierea – victorie asupra morții!” și Comemorarea

Comenteaza