Salina Equines Spring Competition. Concurs naţional de hipism la Cluj FOTO

Salina Equines Spring Competition. Concurs naţional de hipism la Cluj FOTO
Clujul reînvie tradiţia hipismului românesc, sport ce a pus numele ţării noastre pe harta lumii înainte de ’89.

În urma succesului de care s-a bucurat, în vara anului trecut, Competiția Internațională Salina Equines Horse Trophy, eveniment ce a adus la Turda peste 150 de sportivi din ţară şi străinătate şi premii în valoare de peste 30.000 de euro, weekendul 28-30 aprilie 2017 priomite un nou regal al sportului hipic în capitala Transilvaniei.

120 de concurenţi vor participa la Salina Equines Spring Competition, concurs hipic național pentru probele Obstacole și Anduranță, organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română pe domeniul ecvestru Salina Equines din apropierea Salinei Turda.

"Avem 120 de cai înscrişi şi foarte multe alte solicitări pe care, din păcate, a trebuit să le refuzăm din lipsă de spaţiu. Vom avea trei zile de competiţie; obstacole pe terenul mare şi anduranţă lângă baza noastră, pe trasee între 30 şi 80 de kilometri desenate pe raza a trei comune. La această probă, în teren, vor fi prezenţi circa 20 de voluntari, cinci puncte de adăpare, de răcire a cailor, inspecţia veterinară şi vet-gate- ul", a declarat Cristian Bondor, directorul evenimentului.

Proba de obstacole se va desfăşura pe durata a trei zile: vineri şi sâmbătă (28 şi 29 aprilie 2017), în intervalele orare 09.00-13.00 şi 14.00-18.00 şi duminică (30 aprilie 2017), între orele 09.00 - 14.00.

3

Proba de anduranţă va avea loc sâmbătă (30 aprilie 2017), cu începere de la ora 08.00 dimineaţa şi până în jurul orei 14.00. Programul poate suferi mici modificări, în funcție de numărul de concurenți calificați în fiecare probă.

5

Intrarea pasionaților de călărie sau iubitorilor de evenimente sportive în aer liber este gratuită.

Pregătirile sunt în toi şi pentru ce a de a doua ediţie a Competiției Internaționale Salina Equines Horse Trophy, programată pentru 29 iunie - 2 iulie 2017 şi care va reuni la Cluj peste 200 de sportivi din toată lumea.

În plus, spectatorii vor avea parte şi de concerte, activități pentru cei mici și show-uri de dresaj și cascadorie la un nivel ce reprezintă o premieră pentru evenimentele hipice din România. Amintim că, anul trecut, celebrul Miron Bococi a revenit în România cu un spectacol de dresaj impresionant, în care comunicarea om-cal a depășit granițele cunoscute ale acrobației și dresajului tradițional. O parte din veniturile obținute din vânzarea biletelor a fost donată către Spitalul Municipal Turda, care a investit-o în dotări ale Blocului Operator. În curând, domeniul ecvestru va găzdui show-uri de dresaj şi acrobaţii săptămânal.

 

2

Complexul sportiv şi de agrement Salina Equines, întins pe două hectare şi compus din grajduri noi, construite la standarde europene, o arenă exterioară şi o hală interioară folosite pentru antrenamentul zilnic al cailor - în funcţie de anotimp, dotate cu obstacole pentru competiţii, şi plimbătoare manuale şi electrice, a fost ianugurat în 2016, în urma unei investiţii de 1.5 milioane de euro demarată de Simion Mureşan, unul dintre acţionarii Electrogrup.

Aici funcţionează o şcoală de echitaţie, dar şi o pensiune ce poate găzdui 50 de cai cu posibilitate de extindere a capacităţii până la 90-100 de locuri şi unde, fiecare cal beneficiază de alimentaţie şi de medicaţie specifică, sub supravegherea unui medic veterinar.

 

Comenteaza