Salina Turda este cea mai de preţ "minune" a României. A surclasat Transfăgărăşanul şi Castelul Peleş VIDEO

Salina Turda este cea mai de preţ
Salina Turda a fost desemnată "minunea" României în urma unui concurs organizat de un site de turism.

Voturile a peste 2.000 de cititori, adică 59% din procentajul participanţilor la concurs, situează Salin Turda pe locul întâi în topul "Cele 7 minuni ale României".

Pe locul doi se situează Transfăgărăşanul, cu 33% voturi, urmat de: Catelul Peleş - 33%, Mănăstirea Voroneţ - 29%, Castelul Huniazilor Hunedoara - 27%, Cimitirul Vesel Săpânţa - 26% şi Castelul Bran - cu 26%.

Salina Turda a primit în luna mai Premiul pentru cel mai bun proiect în turism al unei administraţii locale din ţara noastră.

În primul an de la inaugurare Salina a avut peste 375.000 de vizitatori, iar în cursul lui 2011 s-a menţinut la o cifră de vizitatori de aproximativ 350.000 de persoane.

"Mie mi se pare un lucru normal să avem recunoştinţă şi la nivel naţional. Atâta timp cât Salina se află pe harta Europei, iar cei care ne trec pragul sunt majoritar străini, această nominalizare face parte din normalitate. Noi încercăm să dezvoltăm turismul în Turda şi evident, în Cluj. Vorbim despre o regiune importantă care ne face cinste. Avem valori multiple", a spus Ovidiu Mera, directorul Salinei Turda.

Vezi aici cele mai nominalizate 15 atracţii turistice înscrise în concurs.

 

Etichete
Comenteaza