Salvamontistii din Cluj au salvat 8 tineri blocați în munți

Salvamontistii din Cluj au salvat 8 tineri blocați în munți

Salvamontiștii clujeni au fost alertați duminică, în jurul orei 20:40, în legătură cu faptul că un grup de opt tineri a rămas blocat într-un loc extrem de accidentat în zona Cheilor Dumitresei din comuna Măguri Răcătău.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Tinerii coborau de la lacul Dumitreasa prin cheile râului cu același nume, o zonă unde nu există trasee turistice și nu au mai putut înainta din cauza terenului foarte abrupt, a săritorilor, a gheții, a copacilor căzuți și a întunericului, astfel încât au fost nevoiți să apeleze la ajutorul salvatorilor montani.

O echipă formată din șapte salvamontiști s-a deplasat în zonă, i-a reperat pe tineri, i-a echipat cu hamuri și căști și, legați în coardă, i-a coborât, pe rând, până într-o zonă sigură.

Acțiunea s-a finalizat la miezul nopții și niciun turist nu a necesitat îngrijiri medicale.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, face din nou apel către iubitorii de drumeții să folosească doar traseele turistice marcate, pentru a nu ajunge în situații care le pot pune viața sau sănătatea în pericol.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza