Salvează o viaţă! Clujenii sunt chemaţi la filmarea unui spot antisuicid

Salvează o viaţă! Clujenii sunt chemaţi la filmarea unui spot antisuicid
Alianța Română de Prevenție a Suicidului lansează o amplă campanie de prevenție a suicidului. În cadrul ei clujenii sunt invitaţi să participe la realizarea spotului publicitar "Salvează o viață!".

Clipuleţul are ca scop promovarea Telefonului Verde Antisuicid 0800 801 200, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă din România.

Voluntarii care doresc să fie alături de cei care se află în pragul disperării, pentru a le arăta că viața lor contează, sunt chemaţi sâmbătă, 8 august, de la ora 15:30, la intrarea în Muzeul Satului, pentru a susţine realizarea spotului.

Filmările vor avea loc la liziera Pădurii Hoia, la doi kilometri distanţă de Muzeul Satului și la 500 de metri de Stână. Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani şi să fie îmbrăcaţi casual, iar înscrierile  se pot face pe pagina de Facebook a evenimentului.

Conform statisticilor, în România frecvenţa cazurilor de suicid la tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani este cu circa 50% peste media europeană şi cu 21% mai mare la adulţii în vârstă de 50 - 54 de ani.

 

Comenteaza