Sancțiuni de aproape 300.000 de lei pentru 130 de clujeni care nu au respectat restricțiile de circulație

Sancțiuni de aproape 300.000 de lei pentru 130 de clujeni care nu au respectat restricțiile de circulație

În ultimele 24 de ore polițiștii au depistat și sancționat 130 de clujeni care nu au respectat interdicțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Au acționat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență 721 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari. Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.335 de persoane din județul Cluj, iar 20 societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate. 

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 293.336 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 51 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

161 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost distribuite materiale de protecție către o unitate spitalicească, constând în 80 măști FFP2/FFP3, 50 de combinezoane de protecție biologică și 5 l dezinfectant.

 

loading...
Comenteaza