Sancțiuni de peste o sută de mii de lei, la jumătatea perioadei stării de alertă. Ce amenzi au rămas în vigoare

Sancțiuni de peste o sută de mii de lei, la jumătatea perioadei stării de alertă. Ce amenzi au rămas în vigoare

Cu toate că de la 1 iunie România a intrat într-o nouă etapă de relaxare, sunt o serie de măsuri care au rămas în vigoare, iar pentru nerespectarea acestora se pot primi în continuare amenzi.

România a ajuns la jumătatea perioadei stării de alertă, instituită în ţara noastră începând cu data de 15 mai, astfel că, până în 15 iunie, autorităţile pot da în continuare amenzi.

Pentru nepurtarea măştilor (acestea trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul), pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială sau pentru nerespectarea izolării la domiciliu puteţi primi în continuare amenzi. Sancțiunile pentru cei care nu respectă legea sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

În ultimele de 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 105.000 lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 1 iunie a.c.,  58 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Comenteaza