Șansă la viață. Organe prelevate pentru transplant, într-un spital din Cluj

Șansă la viață. Organe prelevate pentru transplant, într-un spital din Cluj

Trei oameni au beneficiat de transplant după ce familia unei pacient aflat în moarte cerebrală și-a dat acordul pentru prelevarea organelor, anunță Agenția Națională de Transplant (ANT).

Trei oameni aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant de ficat şi rinichi datorită gestului nobil făcut de o familie din Cluj. "Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă!

În condiţiile extrem de dificile determinate de pandemia de COVID19, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca şi-a dublat efortul și a facut posibil ca un gest de o asemenea încărcătură emoţională să nu fi fost în zadar. Efortul şi dăruirea lor au fost preluate de alţi profesionişti dedicaţi, echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (ICF) şi Spitalului Clinic Dr. C. I. Parhon (SCCIP) Iaşi, care au încheiat cu succes intervenţia de prelevare atât a ficatului, cât şi a rinichilor.

În cadrul ICF, medicii au redat sâmbătă seara bucuria vieţii pentru o pacientă de 39 de ani, prin transplant hepatic. Alţi doi pacienţi vor putea spune că trăiesc o minune, viaţa lor schimbându-se în bine în urma intervenţiilor de transplant renal. Una din intervenţii s-a desfăşurat la ICF, iar viaţa unei femei de 36 de ani, a fost salvată prin transplant renal, realizat cu succes de echipa de profesionişti a SCCIP.

ANT precizează că, atât pentru intervenţia de prelevare, cât şi pentru cele de transplant, au fost luate toate măsurile de prevenţie împotriva coronavirusului, fiind asigurată permanent siguranţa pacienţilor şi a personalului medical implicat, prin toate mijloacele şi în fiecare etapă a acestei activităţi deosebite.

Comenteaza