Șantajist după gratii. A terorizat un an și jumătate o persoană cu handicap

Șantajist după gratii. A terorizat un an și jumătate o persoană cu handicap
| Foto: Arhiva

Un bărbat din Turda a fost arestat preventiv, fiind acuzat de șantaj în formă continuată, exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda, Biroul de Investigaţii Criminale, au identificat şi reţinut un bărbat de 63 de ani, din Turda, bănuit de comiterea infracţiunilor de șantaj în formă continuată, exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile (cu dizabilități locomotorii) și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

"Pentru documentarea activității infracționale a celui în cauză, la data de 17 martie a.c., poliţiştii au efectuat o percheziție la domiciliul acestuia, fiind ridicate documente, chitanţe şi agende cu însemnări, carduri şi copii ale unor documente de identitate aparţinând altor persoane. Conform probatoriului administrat, în perioada iunie 2018 - decembrie 2019, cel în cauză i-ar fi sustras persoanei vătămate diferite sume de bani, folosindu-i cardurile bancare, în contul unei datorii. La un moment dat, din cauza faptului că persoana vătămată nu i-a mai achitat banii, bărbatul ar fi amenințat-o cu acte de violență pentru a o determina să plătească în continuare", precizează IPJ Cluj.

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore. Ulterior, magistraţii au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza