Foto Șantierul de pe Regele Ferdinand blochează Clujul. Traficul, pe o singură bandă

Traficul pe strada Regele Ferdinand se desfășoară pe o singură bandă, începând de luni, întrucât au demarat lucrările de modernizare, parte a proiectului de creștere și îmbunătățire a spațiului pietonal în zona urbană. 

Închiderea, respectiv restricționarea circulației auto pe strada din Cluj-Napoca, la începerea lucrărilor de modernizare anunțate de primărie, a creat probleme șoferilor care au tranzitat, luni dimineața, centrul Clujului.

Traficul, redirecționat pe străzile adiacente, s-a desfășurat cu dificultate în zona străzilor Horea și pe Bulevardul 21 Decembrie, unde s-au format coloane de mașini, iar intersecțiile au fost blocate. Clujenii au început să pună imagini pe grupul Info Trafic jud. Cluj cu ambuteiajele create, încă de dimineața.

Lucrările de modernizare fac parte din cadrul proiectului „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană - modernizarea străzilor R. Ferdinand, E. Zola, S. Pușcariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului CEC din municipiul Cluj-Napoca”, iar durata de execuție a acestora este de 11 luni. 

De luni, 26 august, circulația auto este complet închisă pe Regele Ferdinand, sensul nord-sud (dinspre strada Horea / Piața Mihai Viteazul, latura nordică / str. G. Barițiu spre Piața Unirii), iar pe sensul spre gară circulația se desfășoară doar pe prima bandă. Liniile de transport în comun au fost redirecționate. (vezi 11 luni de şantier pe Ferdinand! De când se închide circulaţia auto şi unde se mută transportul în comun)

Pe toată perioada de execuție a lucrărilor, vor fi închise circulației auto și străzile E. Zola și S. Pușcariu, asigurându-se doar culoare pentru pietoni. Investiţia se ridică la 3,2 milioane de euro, bani europeni.

Comenteaza