Șase persoane reținute pentru trafic de minori, proxenetism și deținere de droguri. Acționau la Cluj și Constanța

Șase persoane reținute pentru trafic de minori, proxenetism și deținere de droguri. Acționau la Cluj și Constanța

Procurorii DIICOT au reținut șase inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane,  proxenetism și deținere de droguri periculoase. 

Cele șase persoane cercetate de DIICOT Constanța au fost reținute în cursul zilei de miercuri 19 iulie. Aceștia acționau în județele Cluj și Constanța.

“În  cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2023, inculpații au recrutat patru persoane vătămate, două minore și două majore și  profitând de starea de vulnerabilitate a acestora (părinți despărțiți, stare materială precară, abandon școlar), dar și prin constrângere fizică și psihică  le-au obligat la practicarea prostituției.

Astfel, în perioada ianuarie-iulie 2023, inculpații au adăpostit persoanele vătămate atât minore cât și majore,  le-au transportat în mai multe locații, din județele Constanța  și Cluj , au stabilit tarifele pentru prestarea serviciilor sexuale, au racolat clienți,  direct sau prin anunțuri  și au asigurat protecția persoanelor vătămate, în scopul obținerii de foloase patrimoniale”, scrie într-un comunicat DIICOT.

Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Cluj, iar oamenii legii au identificat și ridicat mai multe telefoane mobile, sume de bani, o cantitate de droguri periculoase, precum și alte mijloace de probă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a fost sesizat, în data de 20 iulie 2023, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. La acțiune au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Comenteaza