Sateliți Starlink, lansați de SpaceX pentru internet, pe cerul Clujului

Sateliți Starlink, lansați de SpaceX pentru internet, pe cerul Clujului
| Foto: Cristian Cosma Photography

Sateliții Starlink, lansați de SpaceX, compania deținută de Elon Musk, pentru a forma o rețea uriașă de internet, sunt vizibili, pe cerul României, în anumite intervale. Trenul de sateliţi Starlink a putut fi observat şi din Cluj-Napoca în seara zilei de 24 Aprilie 2020.

Musk a anunțat că va lansa mii de sateliți pentru a crea un serviciu comercial de conectivitate la internet prin intermediul unor sateliți amplasați într-o orbită joasă în jurul planetei.

Astfel, până în prezent, compania SpaceX a reușit să lanseze deja 422 de sateliți care orbitează în jurul Pământului, iar o parte dintre aceștia pot fi vizibili, în serile senine, chiar și din România. În seara zilei de 24 aprilie, în intervalul 21.29 - 21.31, sateliții Starlink au putut fi observați pe cerul României. Şi la Cluj-Napoca au putut fi văzuţi şi fotografiaţi în acest interval.

Motivul pentru care Starlink are nevoie de sute sau mii de sateliți este faptul că rețeaua va fi pe o orbită joasă, spre diferență de sateliții de internet din prezent, care sunt la o altitudine mult mai mare.

Sateliții acoperă o suprafață mai mică individual, deci sunt necesari mai mulți pentru a asigura o conectivitate stabilă și rapidă, clienții fiind transferați de la un satelit la altul permanent, scrie Antena3.ro.

Foto: Cristian Cosma Photography

Comenteaza