Scandal cât casa în Mănăştur VIDEO

Scandal cât casa în Mănăştur VIDEO
Scandal în cartierul clujean Mănăştur, din cauza unui bloc de 25 de etaje. Oamenii care locuiesc în imediata apropiere a locului unde ar urma să se construiască clădirea gigant ameninţă că se vor arunca în faţa buldozerelor, dacă investitorul va demara lucrările. Vecinii spun că blocul le va lua toată lumina naturală. În plus, terenul este unul fragil în zonă, spun oamenii, iar o construcţie atât de înaltă ar afecta rezistenţa blocurilor vecine.

Blocul de 25 de etaje este proiectat într-o zonă unde cea mai înaltă clădire are doar 10 etaje. Proiectul a primit autorizaţie de construire din partea primăriei, iar vecinii se tem că lucrările ar urma să înceapă în această primăvară.

Câţiva dintre vecinii mamutului spun pentru Realitatea TV Cluj de ce nu vor construcţia în apropiere.

Oamenii au trimis nenumărate petiţii autorităţilor locale, dar şi celor centrale, în care explică motivele pentru care nu sunt de acord cu proiectul blocului gigant. Ovidiu Biţă e preşedintele Asociaţiei de Proprietari şi explică în materialul video ce argumente au locatarii.

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei Cluj spun că autorizaţia de construcţie a fost emisă în condiţii legale. Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Buzatu, în materialul video

Dacă nu vor reuşi să oprească ridicarea blocului de 25 de etaje, vecinii sunt hotărâţi să îşi ceară dreptatea în faţa instanţelor internaţionale.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

 

Comenteaza