Scandal cu romi la Băile Cojocna

Scandal cu romi la Băile Cojocna
Administratorii Băilor Cojocna se plâng că au mari probleme cu grupuri de cetăţeni romi din comună. Luni este programată o discuţie cu primarul pentru găsirea de soluţii.

Mulţi turişti pleacă imediat după ce apar grupurile de localnici care nu plătesc intrare. Aceştia intră îmbrăcaţi şi murdari în apă, potrivit oficialilor obiectivului.

"Am avut ceva public în zilele mai călduroase, mai ales duminica trecută. În timpul săptămânii a fost foarte slab, în parte din cauza drumului, însă mai ales din cauza unei probleme mai delicate pe care o avem cu romii din localitate", a precizat Remus Beldean, administratorul Băilor din Cojocna. Cetăţenii în cauză vin în grupuri de câte 20-30, nu plătesc intrare, sar zgomotos în apă, se scaldă îmbrăcaţi, cu haine murdare şi scuipă unde se nimereşte, potrivit acestuia. Turiştii aflaţi la ştrand îşi iau lucrurile şi pleacă la apariţia acelor grupuri. "E o problemă sensibilă şi gravă. Nu vrem să discriminăm pe nimeni, însă aşa nu se mai poate. Luni ne întâlnim cu primarul din Cojocna, să vedem ce soluţii am putea aplica", a mai spus Beldean. Obiectivul a mai fost luat cu asalt de romi şi în anii trecuţi. "Atunci am avut firmă de pază şi tot nu i-au putut opri. Au venit la mine să mă ameninţe şi să mă acuze că am pus garda pe ei. Parcă suntem în lumea a treia...", a mai dezvăluit administratorul. Băile Cojocna au fost modernizate recent, în urma unei investiţii care s-a ridicat la 2,4 milioane de euro. Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulţi, respectiv 5 lei pentru copii.

Înghesuială la Clujana

La ştrandul Clujana vremea foarte călduroasă a adus un mare număr de clienţi. Atât duminica trecută, cât şi ieri, 24 iunie, au fost între 1.600 şi 1.800 de persoane. "Au fost mai puţini oameni la baie în mijlocul săptămânii şi sâmbătă, când era anunţat cod galben de furtuni, dar este bine. Ca noutate, aşteptăm să ne vină o maşină de îngheţată din Germania", a precizat Ioan Puşcaş, proprietarul Bazei Sportive Clujana. Biletele de intrare costă 12 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii de până în 14 ani. Cei care vin cu maşina trebuie să plătească o taxă auto de 3 lei pentru parcare.

 

 

Etichete
Comenteaza