Scandal după accidentul cu trotinetă de pe Albini. Șoferul vrea bani: "Am o pagubă de câteva mii lei, iar părinții nu vor să o achite"

Scandal după accidentul cu trotinetă de pe Albini. Șoferul vrea bani: "Am o pagubă de câteva mii lei, iar părinții nu vor să o achite"
| Foto: Facebook/Info Trafic jud. Cluj

Șoferul implicat în accidentul cu trotinetă de pe strada Septimiu Albini din Cluj-Napoca, în care un copil a fost rănit, susține că, în urma incidentului, s-a ales cu o pagubă "de câteva mii de lei".

Șoferul a inserat, pe rețeaua de socializare Facebook, un mesaj în care afirmă că nu este vinovat de producerea accidentului, că în acea curbă, pe trotuarul de pe care a "țâșnit" copilul cu trotineta era parcată o dubă care ar fi redus din spațiul destinat pietonilor, fapt care l-ar fi determinat pe copil să iasă pe partea carosabilă. Mai mult, spune că s-a ales cu "o pagubă de câteva mii de lei".

Pentru că vehiculul nu are asigurare, iar "părinții copilului vinovat nu vor să o achite (paguba, n. red.)", bărbatul spune că se va adresa instanței de judecată în încercarea de a-și recupera prejudiciul. 

"În calitatea de șofer implicat în acest eveniment nefericit ca și conducător al autoturismului VW Passat, doresc să precizez următoarele, pentru că s-a comentat mult în necunoștință de cauză:
1) Duba parcată neregulamentar exact în curbă, poate fi trasă la răspundere Doar și Numai pentru parcare neregulamentară și sancționată ca atare (asta e și poziția Poliției Rutiere)
2) Eu circulam pe banda mea de mers, mult sub viteza legală, dat fiind aglomerația de la ora aceea (08:45)
3) Copilul de 10 ani se face răspunzător de accident deoarece a pătruns pe carosabil, pe contrasens, a țâșnit practic brusc de după dubă, fiind în coborâre pe deal, și a intrat direct în lateralul mașinii mele. Că era trotinetă electrică sau normală nu este relevant. Că duba era parcată acolo este irelevant. Că în acel moment pe trotuarul rămas liber dintre imobil și dubă (aproximativ 80 cm) circulau pietoni și copilul a ales să intre pe carosabil tocmai pentru că nu avea loc de acești pietoni, e iarăși irelevant.

Dincolo de faptul că îmi pare rău de acest copil, am o pagubă, se pare de câteva mii lei, pe care părinții copilului vinovat nu vor să o achite (dat fiind că vehiculul trotinetă implicat nu avea asigurare). Este trist că pentru ei VINOVAT E ORICINE ALTCINEVA: e duba că a parcat acolo, sunt pietonii că au circulat pe trotuarul rămas, e stâlpul că e amplasat acolo, sunt eu pentru că am circulat pe banda mea de mers....

Oricine e vinovat, numai ei nu și iresponsabilitatea lor de a oferi acestui copil o conduită minimă asupra regulilor elementare de circulație într-un oraș aglomerat precum Clujul. Din perspectiva mea rămâne să mă adresez instanței de judecată ca să îmi recuperez prejudiciul, iar lor le doresc și mai mult noroc pentru data viitoare când copilul lor va sări poate în fața unui vehicul în mers", a scris șoferul, pe Facebook.

Comenteaza