Scandal la Fujikura: muncitorii sunt obligaţi la ore suplimentare

Scandal la Fujikura: muncitorii sunt obligaţi la ore suplimentare
De mai bine de două săptămâni angajații fabricii Fujikura din Dej spun că lucrează 12 ore, în loc de 8 ore, cât este prevăzut în contractul de muncă semnat de aceștia. Muncitorilor li s-a transmis că ”noul program” se aplică pe o perioadă de cinci săptămâni.

Muncitorii spun că este inadmisibil să lucreze în plus 20 ore suplimentare pe săptămână având în vedere că ei au semnat contracte pe opt ore și nu pe 12. Practic, până la începutul lunii iunie, muncitorii lucrau 40 de ore pe săptămână (8 ore pe zi, sâmbăta și duminica liber - cu posibilitate de a se face ore suplimentare în weekend, cine dorește).

Noul "program" a intrat în vigoare în data de 9 iunie.

"Lucrăm 12 cu 24 de ore, practic sunt 20 de ore în plus pe săptămână. Nu este normal, mai ales că nu am semnat nimic, nu suntem de acord cu așa ceva. Atâta timp cât nu am semnat nimic, nu ne pot impune să stăm în plus.

Poate unii au semnat ceva acte adiționale, nu știu, dar suntem mai mulți care nu am făcut asta. Suntem de acord cu orele suplimentare, dar când vrem noi, când putem, când suntem disponibili", a povestit, sub protecția anonimatului, unul dintre angajații fabricii.

Citeşte mai multe AICI.

În aprilie, 300 dintre angajaţi sunt în grevă spontană. Oamenii au nemulţumiri legate de salarii.

Etichete
Comenteaza