Scandal la Hidroelectrica. Angajaţii de la Hidroserv rămân fără salarii VIDEO

Scandal la Hidroelectrica. Angajaţii de la Hidroserv rămân fără salarii VIDEO
Contractele dintre Hidroelectrica şi "băieţii deştepţi" din energie îi lasă fără bani pe angajaţii de la Hidroserv. Oamenii spun că societatea, o structură a Hidroelectrica, mai are un pas până la faliment, asta pentru că lucrările de reparaţii ale utilajelor au fost date altor firme, din zona privată, pe foarte mulţi bani. Angajaţii ameninţă că vor ieşi în stradă dacă situaţia nu se remediază.

După reorganizarea Hidroserv, au fost luate mai multe decizii defectuoase, acuză angajaţii. Firme private au fost angajate să repare defecţiunile utilajelor de la Hidroelectrica, la preţuri de miliarde de euro, deşi reparaţiile puteau fi făcute chiar de angajaţii Hidroserv, pe bani mai puţini. Preşedintele sindicatului Hidroenergetica, Vasile Drânda, explică în materialul video care e situaţia.

Salariile prea mici sunt o altă problemă a angajaţilor, care se pregătesc de proteste. Înainte de a ieşi în stradă, sindicaliştii s-au plâns prefectului. Acesta din urmă crede că toate problemele angajaţilor din energie îşi vor găsi rezolvarea dacă investitorii chinezi vor construi o hidrocentrală la Tarniţa - Lăpuşteşti.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza