Scandal la internatul Liceului de Coregrafie "Octavian Stroia" din Cluj

Scandal la internatul Liceului de Coregrafie
Scandal de proporţii la Liceul de Coregrafie "Octavian Stroia" unde părinţii unei eleve acuză ca fiica le-a fost agresată fizic în internatul şcolii.
">

Părinţii unei fetiţe de zece ani de la Liceul de Coregrafie "Octavian Stroia" fac acuzaţii grave cu privire la activităţile din internatul şcolii. Părinţii Ionelei Dinu, o elevă de zece ani a şcolii, acuză faptul că fetiţa a fost bătută de colegele de cameră mai mari din internat şi chiar drogată. Mai mult, aceştia susţin că fetiţa ar fi fost obligată să asiste la scene de sex între cele două colege de cameră în vârstă de 16 ani. Pe de altă parte, conducerea şcolii susţine că nimic din ceea ce spun părinţii Ionelei Dinu nu este adevărat.

Ionela Dinu, de 10 ani, este din Craiova şi a participat la mai multe competiţii internaţionale de dans şi de balet unde a obţinut premii. Totodată, copila a participat la concursul "Românii au talent", fiind apreciată de juriu şi a trecut de etapa preselecţiilor. Totodată, ea a câştigat o bursă parţială pentru a participa anul viitor la cursurile de balet ale Şcolii de balet a Operei din Viena. "Problemele au apărut mai ales în momentul când ea a câştigat bursa pentru Viena în octombrie. Colegele de cameră au început să o bată şi au agresat-o verbal. Chiar dacă i-am zis directorului şi pedagogului nu s-a luat nicio măsură pe motiv că n-au ce să le facă. A fost în cameră cu două fete de 16 ani. Una dintre ele s-a drogat în faţa ei, iar cealaltă era alcoolică, venea în permanenţă cu vin. Au făcut o scenă de sex de lesbiene în faţa ei, într-o seară, şi una dintre ele a pupat-o pe gură, iar fetiţa s-a zbătut şi a fugit", a declarat Carmen Dinu, mama fetiţei.

Acuzaţiile femeii sunt cu atât mai grave cu cât aceasta susţine că fata de zece ani ar fi fost drogată de colegele de cameră. "Fetele astea i-au pus droguri în ceai. A avut halucinaţii, vedenii, frică şi convulsii", a declarat Carmen Dinu. "Într-o zi eram pe hol şi o colegă a vrut să mă scuipe şi mi-a pus mâna în gât şi m-a ameninţat. Pedagoaga a văzut şi eu m-am închis în cameră şi am sunat la 112", a povestit copila despre o experienţă din internatul Liceului de Coregrafie. Conform unei foi de externare, pe care Carmen Dinu o avea la ea, copila a fost internată în perioada 10-18 octombrie la secţia de pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii cu diagnosticul "tulburare de conversie, astigmatism MPO gradul I". "Într-o zi copilul a avut nişte manifestări pe care nu le-a mai avut niciodată. A fost internată şi sunt convinsă că a fost drogată. A avut manifestările omului drogat, cu convulsii, cu vedenii, cu teamă excesivă şi aşa mai departe", a precizat femeia. Conducerea spitalului însă nu a dorit să comenteze diagnosticul şi cauzele acestuia.

Pe de altă parte, directorul Liceului de Coregrafie, Marius Loga, consideră că acuzaţiile părinţilor sunt nefondate. "Fetiţa a fost retrasă de la şcoală. Părinţii au hotărât acest lucru deoarece fetiţa consideră că nu se poate adapta la regulile vieţii în colectivitate, a avut diferende cu toată lumea de prin cămin cu elevi, cu pedagoaga, cu femeile de la cantină.
Cred că se exagerează, iar aceste lucruri trebuie probate pentru că lezezi demnitatea altui copil care şi el are un părinte care s-ar putea să vină şi să ne spună şi el aceleaşi lucruri. Până nu vom vedea că afirmaţiile sunt reale nu putem lua nicio măsură", a declarat Marius Loga. Directorul şcolii susţine că atât el, cât şi angajaţii şcolii fac numeroase controale în internat. "Eu sunt prezent în internat de cel puţin două ori pe săptămână. Diriginţii sunt prezenţi acolo săptămânal, iar administratorul şi contabilul sunt permanent între elevi şi nu am auzit ca astfel de lucruri să se fi întâmplat", a explicat Loga.

El crede că părinţii copilei se răzbună. "Este un fel de răzbunare a acestor oameni cărora le-am întins o mână, le-am acordat un sprijin şi mi-au înşelat încrederea. Ei au impresia că copilulul lor este un mic geniu ori, în realitate, nu este aşa sau nu se poate demonstra la vârsta de zece ani când parcursul ei şcolar a început din acest an. Ceea ce părinţii susţin legat de nişte festivaluri la care a participat, acelea nu sunt festivaluri speciale de balet, sunt manifestări ocazionale. Studiul baletului durează opt ani de zile, iar ceea ce încearcă cu ea de a o arunca în faţă, după părerea mea ca pedagog, este o greşeală, i se face un deserviciu acestui copil, dar este problema părinţilor", a explicat Loga. El apreciază, totuşi, talentul copilei. "Sincer, îmi pare rău pentru copil pentru că într-adevăr avea reale calităţi, dar fără parcusul şcolar obişnuit prin care trebuie să treacă orice copil care doreşte să atingă performanţa nu se poate, restul este alt gen de spectacol", a precizat directorul Liceului de Coregrafie.

Administratorul internatului, Pavel Szanto, susţine că Ionela Dinu este cea care provoca scandaluri în cămin. "Incidente nu au fost. Băutură nu excludem că nu se aduce în cămin, mai ales când vii copiii din week-end pentru că nu poţi să stai să îi controlezi în valize sau în rucsacuri. Ştiu că fetiţa îi provoacă de obicei pe ceilalţi copii. A fost internată la psihiatrie, iar noi, cei de la şcoală, nu am primit nici până la ora asta rezultatele de externare ale fetiţei ca să ştim de ce medicaţie are nevoie. Fata este foarte conflictuală, îi provoacă pe ceilalţi copii. Nu a fost bătută. Nu avem ştire de droguri şi, în plus, la noi tot timpul vin jandarmii", a precizat Szanto. O altă elevă, de 17 ani, care locuieşte în internat susţine că acuzaţiile părinţiilor Ionelei Dinu sunt neadevărate. "Ea de mai multe ori a spus că cineva o bate, o agresează şi a chemat de două ori poliţia, dar nimeni nu a bătut-o. Din contră, de multe ori ea era agresivă în limbaj", a declarat fata. O bucătăreasă de la cantina şcolii a susţinut că Ionela Dinu, într-un acces de nervi ar fi turnat o farfurie cu ciorbă fierbinte pe un coleg. "Am îndrăgit-o pe fetiţă, este foarte inteligentă, însă într-o zi am văzut-o cum era să îl opărească pe un băiat din internat de vârsta ei", a povestit femeia.

Reportajul VIDEO AICI.

Comenteaza