Video Foto Scandalul cățelușei abuzate sexual ia amploare! Asociaţie pentru protecţia animalelor: "E într-un țarc, afară, în frig!"

Scandalul cățelușei abuzate sexual ia amploare! Asociaţie pentru protecţia animalelor: "E într-un țarc, afară, în frig!"
| Foto: Facebook/Kola Kariola
Scandalul cățelușei abuzate sexual ia amploare! Asociaţie pentru protecţia animalelor: "E într-un țarc, afară, în frig!"
Scandalul cățelușei abuzate sexual ia amploare! Asociaţie pentru protecţia animalelor: "E într-un țarc, afară, în frig!"

Reprezenţii asociaţiei pentru protecţia animalelor Kola Kariola, care au mers miercuri dimineaţă la Tuda, alături de poliţişti, pentru a vedea care este starea căţeluşei şi pentru a încerca să o preia în grijă, spun că animalul a fost lăsat peste noapte, afară, în frig.

„Căteluşa abuzată se află într-un ţarc, afară!!!! În frig de 2 grade!!!! Fără asistenţă veterinară!!!!! Care nu e gradina zoo, este dezafectată!!! Căţeluşa abuzată sexual se afla aici adusă de către poliţie, iar acum se doreşte să o mute la adăpostul public Turda!!!! ”, au scris reprezentanţii Kola Kariola pe Facebook, miercuri dimineaţă.

"Multumim pentru implicare si pentru faptul ca v-ati aratat increderea sa ajunga catelusa in grija noastra. De la Dsvsa Cluj am plecat acum, am stat de vorba cu dl Dir General care incurajeaza preluarea catelusei de catre noi! Mai avem de umblat, Politia Campia Turzii si Procuratura Turda", a transmis, în urmă cu scurt timp, pe Facebook, reprezentantul asociației Kola Kariola.

Cazul căţeluşei abuzate sexual, sesizat printr-un apel la 112

Polițiștii au fost sesizați duminică, prin apel la 112 că un bărbat din comuna Luna își violează câinele.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat persoana reclamată, stabilind că este un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Luna. A fost solicitat un echipaj medical la faţa locului pentru consult de specialitate, stabilindu-se că bărbatul se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi că nu necesită internare”, au anunţat poliţiştii.

Ulterior, poliţiştii au investigat veridicitatea celor semnalate şi marţi a fost dispusă printr-o ordonanţă examinarea căţeluşei deţinute de către bărbat. Poliţiştii, însoţiţi de reprezentantul teritorial al DSVSA Cluj şi de un reprezentant din partea primăriei,au mers la domiciliul bărbatului şi au ridicat patrupedul pentru continuarea verificărilor.

"A fost solicitat un echipaj medical la fața locului pentru consult de specialitate, stabilindu-se că bărbatul se află sub influența băuturilor alcoolice și că nu necesită internare. Investigațiile au fost continuate de către polițiști pentru stabilirea veridicității celor semnalate; astfel, la data de 4 februarie 2020, a fost dispusă printr-o ordonanță examinarea cățelușei deținute de către bărbat", precizează IPJ Cluj.

Polițiștii, însoțiți de reprezentantul teritorial al DSVSA Cluj și de un reprezentant din partea primăriei, s-au deplasat la domiciliul bărbatului și au ridicat câinele pentru continuarea verificărilor. În acest caz au fost demarate cercetări pentru comiterea infracțiunii de ,,rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de Legea nr.205/2004".

Comenteaza