Scandalul taxei la rezidenţiat, happy end: taxa a fost redusă cu 140 de lei

Scandalul taxei la rezidenţiat, happy end: taxa a fost redusă cu 140 de lei
Ministerul Sănătăţii a redus cuantumul taxei de participare la concursul de rezidenţiat, la presiunile viitorilor medici, cu 140 de lei de la 500 de lei.

 

Concursul de rezidenţiat din acest an va fi organizat pentru specialităţile de medicină, medicină dentară şi farmacie. "Pentru acest an, organizatorii concursului au propus Ministerului Sănătăţii o sumă majorată, de 500 lei/participant. În urma sesizărilor primite, dar şi a discuţiilor purtate cu organizatorii şi reprezentanţii studenţilor am stabilit o taxă redusă la valoarea de 360 lei/participant", au declarat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Cuantumul taxei este stabilit prin Ordinul ministrului Sănătăţii 994 de ieri.

Reamintim că, în urma consultărilor cu reprezentanţii universităţilor de medicină şi farmacie, concursul de intrare în Rezidenţiatva fi organizat anul acesta în data de 25 noiembrie. La fel ca anul trecut, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară:Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie.

Vezi aici ce reacţie a iscat publicarea cuantumului taxei

Comenteaza