Scăpăm de poluare înaintea Bucureştiului. Ministrul Mediului: „Avem oraşe cu rezultate foarte bune, cum e cazul Cluj-Napoca”

Scăpăm de poluare înaintea Bucureştiului. Ministrul Mediului: „Avem oraşe cu rezultate foarte bune, cum e cazul Cluj-Napoca”

Comisia Europeană amenință că va amenda drastic România pentru poluarea din 5 mari orașe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara. Clujul se pare că va scăpa de amendă după măsurile implementate de primarul Emil Boc.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, citat de ziare.com: „Regret că tocmai Bucureştiul nu are reprezentare la nivel de Primar General la această întâlnire importantă despre calitatea aerului în marile oraşe în sezonul rece. Cu atât mai mult cu cât Bucureştiul stă cel mai prost la acest capitol, iar pe PM10 şi pe NOX, nu am avansat deloc şi suntem deja cu sentinţă de obligare la anumite măsuri care nu au fost luate la timp şi la care Capitala nu s-a conformat.

Este posibil să fim penalizaţi de Comisia Europeană. Dar avem şi oraşe cu rezultate foarte bune, cum e cazul municipiului Cluj-Napoca, unde Planul Integrat pentru Calitatea Aerului a fost aprobat, s-au luat şi măsuri şi se văd deja primele semne de reducere a poluării.

Acolo lucrurile merg în direcţia bună, dar este nevoie în continuare de eforturi susţinute. Constatăm astfel că măsurile care sunt gândite pe termen mediu şi lung şi sunt puse în practică aduc rezultate foarte bune, reflectate în cifrele măsurătorilor pe calitatea aerului”.

 

Comenteaza