Scările Calvaria, făcute praf. TNL: să se repare cu banii pe Jurnalul Municipal

Scările Calvaria, făcute praf. TNL: să se repare cu banii pe Jurnalul Municipal
Scările Calvaria, care fac legătura între cartierele Mănăştur şi Plopilor, sunt deteriorate. TNL Cluj cere ca banii alocaţi pentru tipărirea publicaţiei Jurnalul Municipal să fie folosiţi mai degrabă pentru repararea acestor trepte.

"Scările Calvaria, lăsate în paragina, au devenit un adevărat calvar pentru miile de oameni care le folosesc zilnic ca scurtătură a traseului dintre cartierul Mănăştur şi Sala Sporturilor, Parcul Rozelor, Stadionul Municipal, staţia de troleibuz sau tramvai", explică preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea. Acesta adaugă că treptele reprezintă astăzi, la 20 de ani de funcţionare, "un adevărat pericol pentru trecători, întrucât se află într-o stare avansată de degradare".

"Solicităm primarului să aloce cei 20.000 de euro prevăzuţi a fi cheltuiţi pe Jurnalul Municipal, o publicaţie inutilă, concepută în special ca material de propagandă a liderului PDL Cluj-Napoca, Sorin Apostu, către refacerea scărilor Calvaria", mai spune acesta.

De menţionat, situaţia treptelor Calvaria face obiectul unor numeroase sesizări depuse de clujeni la Primărie, inclusiv pe site-ul domnuleprimar.ro. Unul dintre reclamanţi este Mădălina Codorean. Aceasta a semnalat situaţia în 19 martie şi spune că scările continuă să se deterioreze. "În această iarnă nici nu s- aputut urcape ele fără a aluneca", spune ea în reclamaţie. Maria Jula este un alt reclamant şi a explicat, într-o sesizare depusă în ianuarie, că scările s-au deteriorat. "De mulţi ani sunt un adevărat pericol pentru locuitorii din zonă", a scris ea.

 

Comenteaza