Foto Conferința regională „Europa în fiecare localitate”, la Cluj. Primarul Boc: „Suntem la o alegere electorală distanță de începutul sfârșitului UE”

Conferința regională „Europa în fiecare localitate”, la Cluj. Primarul Boc: „Suntem la o alegere electorală distanță de începutul sfârșitului UE”
| Foto: ZIUA de CLUJ
Conferința regională „Europa în fiecare localitate”, la Cluj. Primarul Boc: „
Conferința regională „Europa în fiecare localitate”, la Cluj. Primarul Boc: „
Conferința regională „Europa în fiecare localitate”, la Cluj. Primarul Boc: „
Conferința regională „Europa în fiecare localitate”, la Cluj. Primarul Boc: „
Conferința regională „Europa în fiecare localitate”, la Cluj. Primarul Boc: „
Conferința regională „Europa în fiecare localitate”, la Cluj. Primarul Boc: „

Tineretul Național Liberal Cluj a organizat, sâmbătă, conferința regională „Europa în fiecare localitate”, eveniment prin care a fost subliniat rolul pe care fondurile europene îl au în dezvoltarea comunităților noastre. 

În cadrul evenimentului, au luat cuvântul: europarlamentarul Daniel Buda - liderul PNL Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului României, deputatul Mara Mareș - președinte TNL, Georgiana Sima, președinte TNL Cluj, Siegfried Mureșan, deputat european, Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, Dinu Iancu Sălăjanu, președinte CJ Sălaj, Cristian Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei și Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

Suntem la o alegere electorală distanță de începutul sfârșitului UE. Dacă la alegerile din 9 iunie nu vom trimite o majoritate puternică pro-europeană și vom lăsa extremiștii să pătrundă, nu va mai fi decât un pas până la destrămarea UE. Dragi tineri, să nu credeți că ce aveți astăzi este pentru totdeauna. Nu există altă construcție politică ca UE, care a reușit să aducă pacea și prosperitatea. Democrația trebuie apărată în fiecare zi. Demonii trecutului sunt acolo și pot reveni oricând” - Emil Boc.

După primarul Clujului, a venit rândul și viceprimarului Dan Tarcea să facă câteva declarații:

Cred că tema conferinței este extrem de inspirată. Fondurile europene au schimbat fața României. Banii care vor veni în următoarea perioadă vor face ca discrepanțele între România și celelalte state membre ale UE să scadă. Europa în fiecare localitate înseamnă libertate. Să ne gândim la ce se întâmplă la granița României, în Ucraina, unde tinerii sunt obligați să lupte acum pentru țară și familie. Europa în fiecare localitate înseamnă să te simți bine la tine acasă. Rolul nostru, al cetățenilor și al politicienilor, este de a păstra Europa la noi acasă”, a precizat Dan Tarcea.

Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, a spus că, fără banii europeni, Clujul nu ar fi fost ce este astăzi.

Clujul este un oraș eminamente european. Asta înseamnă Uniunea Europeană, ce se întâmplă la Cluj. Acest oraș s-a dezvoltat cu bani europeni. Fără acești bani, Clujul n-ar fi fost în primele 10 orașe europene din punct de vedere al calității vieții. Am observat că nu vorbim suficient de Uniunea Europeană. Dacă noi nu vorbim de UE, atunci vorbesc alții despre Rusia. Avem proiecte de miliarde de euro, bani europeni. Trebuie să informăm corect ce înseamnă UE. Trebuie să fim cu toții parte a acestei informări”, a afirmat fostul prefect de Cluj.

Daniel Buda este de părere că oamenii trebuie să știe cât de importantă este apartenența țării noastre la UE și la fondurile europene.

 „Aleșii locali sunt foarte importanți în implementarea proiectelor europene. Europa în fiecare localitate este și Europa în fiecare casă. Cetățenii trebuie să fie conștientizați de importanța apartenenței noastre la UE. Faptul că avem alegeri suprapuse anul acesta este un lucru foarte bun. Nu ascund faptul că aș vrea ca aceste alegeri sa fie comasate și pe viitor. Zeci de miliarde de euro au venit în România de când am aderat la UE. Suntem în fața unor mari provocări în acest moment. Mă refer la extremismul tot mai prezent. Cluj-Napoca este un exemplu de bune practici despre care se vorbește la Bruxelles”, a spus eurodeputatul clujean.

„TNL organizează în perioada 9 martie-8 mai o serie de conferințe în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, prin care ne propunem să subliniem rolul pe care fondurile europene îl au în dezvoltarea comunităților noastre. Guvernarea centrală a PNL și administrațiile locale liberale au demonstrat de fiecare dată că sunt exemple de bune practici în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea României.

Partidul Național Liberal este cel mai pro-european partid din România, care își asumă în continuare să fie principala voce care promovează valorile europene și pentru care utilizarea banilor europeni reprezintă o prioritate în modernizarea comunităților locale”, au transmis organizatorii.

Comenteaza