Screening gratuit și trei concerte atractive îi așteaptă pe clujeni la "Blues for Life by Cluj Blues Fest", eveniment dedicat prevenției cancerului

Screening gratuit și trei concerte atractive îi așteaptă pe clujeni la "Blues for Life by Cluj Blues Fest", eveniment dedicat prevenției cancerului

Clujenii sunt așteptați vineri, 24 noiembrie, la ZAZEN (strada Frasinului nr. 41), la un eveniment dedicat prevenției și screening-ului oncologic. Blues for Life by Cluj Blues Fest este organizat de Cluj Blues Fest, în colaborare cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” și Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică.

Începând cu ora 13:00, publicul participant beneficiază în mod gratuit de:

  • mamografie (femei cu vârsta 50-69 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest)
  • testare HPV (femei cu vârsta 30-64 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest)
  • testare Babeș-Papanicolau (femei cu vârsta 24-29 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest)
  • testare a alunițelor
  • discuții 1 la 1 cu medici de familie, psihologi, nutriționiști și medici interniști.

Specialiștii de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca vor oferi femeilor de peste 50 de ani mamografii gratuite, alături de un mediu informal în care să discute cu medici din diferite specializări factori de risc și măsuri de prevenție. Este o bună oportunitate de a aduce în discuție importanța auto-examinării lunare și a mamografiilor regulate pentru femeile de orice vârstă.

În cadrul „Blues for Life by Cluj Blues Fest” vor avea loc activități de prevenție în care participanții pot sta unu la unu cu un medic de specialitate, dar și un flash-mob oferit de un grup de supraviețuitori de cancer din cadrul Asociației Redescoperă Fericirea.

De asemenea renumitul chirurg oncolog Patriciu Achimaș-Cadariu va susține o conferință despre prevenția cancerului.

"În fiecare an, în România sunt diagnosticate cu cancer aproximativ 100.000 de persoane. Cancerul este o boală silențioasă, în majoritatea cazurilor manifestând simptome când deja se află într-un stadiu avansat, iar șansele de vindecare scad semnificativ. Prin acest eveniment, ne dorim să contribuim la diminuarea efectelor bolii oncologice în România prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța screening-ului și a prevenției", au transmis organizatorii.

Concerte de blues atractive

Începând cu ora 19:00 vor avea loc trei recitaluri de blues de cea mai bună calitate pe scena ZAZEN, oferite de clujenii de la Teodora Iacob & The White Notes, apoi de renumiții muzicieni Berti Barbera & Nicu Patoi și chitaristul clujean  Jimi El Laco & Friends. Accesul la concerte se va face pe baza unui bilet achiziționat prin intermediul platformei Ambilet.ro, la prețul de 69 de lei. La fața locului, un bilet va costa 99 lei.

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de acces gratuit în baza actelor doveditoare. 

Minorii cu vârsta până în 14 ani au acces gratuit – cu însoțitor posesor de bilet valabil. Minorii cu vârsta între 14 ani și 16 ani au nevoie de bilet la preț întreg și de însoțitor.

Comenteaza