Se deschide prima cafenea bio din Cluj

Se deschide prima cafenea bio din Cluj
Prima cafenea bio din Cluj se deschide la magazinul de produse bio “Coşul Verde” din Piaţa Avram Iancu, vineri, 5 noiembrie. Clujenii pot găsi aici specialităţi de cafea şi prăjituri realizate exclusiv din produse certificate ecologic, din reţete selecţionate şi “principii etice ce stau la baza comerţului echitabil”, potrivit reprezentanţilor cafenelei.
Aceasta va fi inaugurată la ora 18:00, cu o degustare de capucino. “Cafeneaua este concepută ca un spaţiu deschis întâlnirilor şi evenimentelor”, arată reprezentanţii localului. Prăjiturile sunt realizate doar din ingrediente ecologice de Anda Călinici, unul dintre cei doi bucătari care au preparat cel mai mare tort din Ardeal, în urmă cu trei săptămâni, la aniversarea a trei ani de la deschiderea complexului comercial Polus Center.

“Chiar dacă pentru unii este o industrie, o pasiune sau chiar o necesitate, pentru alţii cafeaua reprezintă şi singura modalitate de a-şi asigura traiul zilnic. Cultivată pentru a aduce un venit familiilor de fermieri, vânzarea ei nu asigură de cele mai multe ori nici măcar un trai decent. Cafeaua este băută de oameni indiferent de educaţie, religie, venit, culoarea ochilor sau a pielii, dar este cultivată de cei mai săraci locuitori ai planetei. Vrem că toţi cei din jurul nostru să se poată bucura de cafea dincolo de gustul său, fără să ne gândim cu tristeţe la cei ce o cultivă. Din acest motiv, noi, cei de la Coşul Verde, cumpărăm cafeaua prin reţeaua internaţională de comerţ echitabil”, arată proprietarii cafenelei.

Comerţul echitabil reprezintă un sistem economic şi o mişcare socială ce sprijină micii fermieri din ţările în curs de dezvoltare, cărora li se oferă un procent din vânzările de pe piaţa internaţională a produselor pe care aceştia le cultivă - cafea, ceai, zahăr sau fructe.

Comenteaza