Se prăbuşeşte Primăria? Bucăţi masive din acoperiş au căzut pe trotuar FOTO / VIDEO

Se prăbuşeşte Primăria? Bucăţi masive din acoperiş au căzut pe trotuar FOTO / VIDEO
În timp ce Primăria trimite somaţii asociaţiilor de locatari din centrul istoric şi le obligă să reabiliteze măcar faţadele clădirilor, instituţia însăşi a avut astăzi probleme grave: bucăţi masive din cornişa clădirii au căzut pe trotuar, într-o zonă circulată. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Zona trotuarului pe care au căzut bucăţile din cornişă a fost împrejmuită de către pompieri, care au venit de urgenţă la faţa locului şi au urcat pe acoperiş, de unde au dat jos bucăţile care s-ar fi putut desprinde şi pune în pericol siguranţa trecătorilor.

Angajaţii Primăriei sunt cei care au observat situaţia, în jurul orei 11 dimineaţa, şi au sunat la numărul de urgenţă 112. Aceştia au remarcat că o parte din tencuiala de la etajul superior a căzut şi o altă porţiune prezenta pericol de cădere. La faţa locului a fost deplasată o autospecială de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, echipată pentru salvări de la înălţime şi cu un echipaj de patru persoane, între care trei echipate pentru salvări şi o a patra care a asigurat perimetrul. Aceştia au trebuit să îndepărteze tencuiala de pe o porţiune de nu mai puţin de 10 metri, pentru că aceasta nu mai prezenta siguranţă. Intervenţia a durat aproximativ o oră şi 20 minute.

Coincidenţa face ca în această săptămână membrii unui partid politic din opoziţie să fi reclamat situaţia în care se află imobilele din centrul istoric şi au arătat că acestea pot pune în pericol siguranţa trecătorilor şi a locatarilor.

Clădirea Primăriei a fost construită între anii 1896-1897, în stil neoclasicist. Aici funcţiona conducerea judeţului şi tot aici se ţineau şedinţele Dietei.

 

Fotografii Ioana Tohat. Video Mihai Prodan

Comenteaza