Se pregătesc licitaţiile: Autostrada Transilvania se va continua şi de la Gilău, şi de la Câmpia Turzii

Se pregătesc licitaţiile: Autostrada Transilvania se va continua şi de la Gilău, şi de la Câmpia Turzii
42,3 kilometri de pe Autostrada Transilvania vor fi scoşi la licitaţie până la finalul anului de către CNADNR. Un tronson porneşte de la Gilău, altul de la Câmpia Turzii.

"Până la finalul anului 2011 vor fi demarate proceduri de achiziţie a lucrărilor pe tronsoanele Gilău-Nădăşelu (8,7 kilometri, parte din Gilău-Mihăeşti cu o lungime de 22,5 kilometri, n.r) şi Câmpia Turzii-Iernut (33,6 kilometri, parte din Târgu Mureş-Câmpia Turzii cu o lungime de 37,191 kilometri, n.r), urmând ca în prima parte a anului 2012 să fie lansat tronsonul Iernut-Târgu Mureş (3,5 kilometri)" a dat asigurări directorul general al CNADNR, Daniela Drăghia, pentru evz.ro.

La Nădăşelu va exista un nod rutier care va face legătura cu DN1F. Potrivit proiectului, după finalizarea lucrărilor, pe cei circa 8,7 kilometri dintre Gilău şi Nădăşelu se va putea circula cu o viteză de cel mult 100 kilometri la oră. Pentru Cluj-Napoca, realizarea segmentului de drum Gilău-Nădăşelu ar însemna scoaterea definitivă a traficului greu din oraş.

Comenteaza